Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Delfin_afalina.docx
Скачиваний:
29
Добавлен:
12.05.2015
Размер:
1.6 Mб
Скачать

Португальські десерти

Португальці дуже люблять солодке. Витягнутий у тонке волосся жовток для прикраси десертів не тільки можна купити в магазині - рецепт його готування знає кожна простагосподарка.

Португальські тістечка, Імбирно-медовий хліб з журавлиною, цукатами, горіхами та портвейном, Крем-какао з печивом і горіхами‑португальськи

Російські десерти

З десертів відомі солодкі борошняні вироби: калачі, пряники, також варення і мед. Традиційним десертом російської кухні є печені яблука та інші печені фрукти і ягоди. Специфічно російські види ласощів, нині зовсім забуті:

  • Овочі (морква й огірки), зварені в меду, але не на відкритому вогні, а на водяній бані. Готовий продукт ("русские цукати") робився прозорим і зберігав кілька пружну консистенцію.

  • Товчені ягоди (калина, горобина, малина), висушені в натопленій печі у вигляді коржів. Вживалися як заедкі до напоїв, частково - як засоби народної медицини проти простудних захворювань і авітамінозу.

  • Висушені в російській печі шматочки моркви чи буряку - "паренки".

Рецепти десертів

Франзольки з корицею та цукром (французькі булочки)

Інгредієнти

борошно

0,5 кг

дріжджі

50 г

жовтки яєчні

2 шт.

яйця курячі

1 шт.

масло вершкове

70 г

цукор

4 ст. ложки

молоко

0,5 л

кориця мелена

Розраховано на 20 порцій

Приготування:

Дріжджі розчинити з двома столовими ложкою підігрітого молока з ложкою цукру та столовою ложкою борошна, залишити на 15 хвилин в теплому місці. Далі борошно у великій мисці з'єднати з рештою молока та дріжджовою сумішшю. По черзі додавати жовтки та місити, потім додати яйце, в самому кінці додати 50 грам розтопленого масла. Лишити вимішене тісто в теплому місці на годину-дві накритим рушничком (залежно як у вас з теплом). Оберігати тісто від протягів. Розкачати тісто пластом, змазати розтопленим маслом (20 грамів, що лишилось посипати цукром і корицею, скрутити в рульку. Порізати на 2-3 сантиметрові кавалочки, які розгорнути трояндочками та викласти на змащене олією деко. Дати 20-30 хвилин постояти в теплі, аби підійшли. Перед випіканням змастити яйцем. Випікати 15-20 хвилин в розігрітій до 220 градусів духовці. Діставши з печі — накрити вологим рушничком, а потім полити сиропом (розвести цукрову пудру в теплій воді чи апельсиновому соці). Смачно їсти ще теплими, намазуючи маслом. Ідеально до ранкової кави чи чаю.

Ягідний десерт

Інгредієнти

Порцій:4

Сметана

500 г.

Желатин

20 г.

Печиво бісквітне

300 г.

Ягоди свіжі

300 г.

Інструкція

Приготування ≈ 45 хвилин

  1. Желатин висипаємо в невелику каструлю, заливаємо 0,5 склянки холодної води, залишаємо на 30 хвилин. Тим часом збиваємо сметану з цукром.

  2. Через 30 хвилин желатин ставимо на вогонь і підігріваємо до повного розчинення (не доводячи до кипіння). Потім вливаємо в желатин сметану тонкою цівкою, постійно помішуючи. Застеляємо глибоку посуд харчовою плівкою, на дно викладаємо нарізані на половинки ягоди полуниці і ківі, потім - шар поламаного на шматочки бісквіта, потім знову шар ягід і шар бісквіта. Заливаємо все сумішшю сметани і желатину, ставимо форму в холодильник на 2 години.

  3. Після цього дістаємо торт з холодильника і акуратно перевертаємо на блюдо.

Раджу заздалегідь викласти ягоди і бісквіт в форму, а потім відразу залити сметаною з желатином, так як маса швидко густіє і може надалі не скрізь затікати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]