Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Современные технологии методичка.doc
Скачиваний:
35
Добавлен:
08.05.2015
Размер:
463.87 Кб
Скачать
  1. Модульне планування.

Розподіл навчального часу за заліковими модулями, змістовними модулями, різновидами занять та формами контролю

Назва теми

Короткий зміст тем, що включає змістовний модуль

Різновид форми навчання

Кількість

годин

Форми контролю

1

2

3

4

5

Заліковий модуль 1

Змістовний модуль 1

ТЕМА 1.

ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ СУЧАСНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Поняття технології в сучасній науці. Класифікація сучасних технологій і технологічних процесів. Схема життєвого циклу продукції. Функціонально-вартісний аналіз (ФВА) технічного та технологічного рівня виробництва. Техніко-економічна оцінка продукції і процесів. Сертифікація, стандартизація і управління якістю сучасної техніки і технологій.

лекція

6

Усне опитування, перевірка правильності виконання домашніх завдань, СРС, ІРС

СРС

3

ІРС

0,2

ТЕМА 2.

ІННОВАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИРОБНИЧИХ ТЕХНОЛОГІЙ.

Сутність інновацій і їх місце в системі виробництва. Світовий досвід створення інноваційних структур. Традиційна структура впровадження інновацій у виробництво. Як відбувається впровадження інновацій в умовах технопарку. Міжнародні організації, які сприяють функціонуванню технопарків: особливості їх діяльності. Аналіз інноваційних процесів в Україні. Сутність автоматизації, електронізації та її складових.

лекція

4

Усне опитування, тестові завдання, перевірка завдань СРС

СРС

1

ІРС

0,11

Змістовний модуль 2

ТЕМА 3.

НОВІ ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ НА СУ-ЧАСНОМУ ЕТАПІ РОЗ-ВИТКУ СУСПІЛЬСТВА.

Як у сучасному світі розвиваються інформаційні технології. Основні особливості сучасного Інтернету. Інтернет-торгівля у сучасному світовому господарстві. Нові стандарти електронної взаємодії компаній. Переваги і недоліки Інтернет – торгівлі. Прогнози розвитку електронної комерції у світі та в Україні.

лекція

4

Усне опитування

СРС

1

ІРС

ТЕМА 4.

ПРИНЦИПИ ВЕДЕННЯ ЕЛЕКТРОННОЇ КО-МЕРЦІЇ У СУЧАС-НОМУ ІНФОРМА-ЦІЙНОМУ ПРОСТОРІ.

Навігаційні і кінцеві сайти: їх цілі і структура. Етапи будування системи бізнесу в Інтернеті. Варіанти розміщення серверу. Система доменних імен. Методи просування сайту в Інтернет. Принципи утримання користувачем сайту. Засоби навігації по сайту. Інструменти роботи з аудиторією сайту. Сутність платіжної системи в Інтернеті. Класифікація платіжних систем.

лекція

6

Усне опитування, перевірка завдань СРС

СРС

2,5

ІРС

0,2

1

2

3

4

5

Змістовний модуль 3

ТЕМА 5.

ОСОБЛИВОСТІ ЗДІЙС-НЕННЯ ТРАДИЦІЙНИХ І СУЧАСНИХ ТЕХНО-ЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У ВУГІЛЬНІЙ ГАЛУЗІ

Проблеми і перспективи розвитку вуглевидобутку в Україні і світі. Основні поняття про викриття і підготовку шахтного поля до виїмки. Сутність розробок вугілля та їх етапів. Перспективи розвитку процесу коксування. Спалювання вугілля у киплячому слою як перспективний метод використання вугілля. Газифікація: сутність, засоби, вдосконалення процесів. Сучасні засоби отримання синтетичної сирої нафти з вугілля.

лекція

2

Усне опитування, перевірка завдань СРС

СРС

2,45

ІРС

0,1

ТЕМА 6.

НАФТОГАЗОВА ПРО-МИСЛОВІСТЬ: ВИДО-БУТОК І ПЕРЕРОБКА ПАЛИВА З ВИКО-РИСТАННЯМ СУЧАС-НИХ ТЕХНОЛОГІЙ.

Особливості нафтогазової промисловості України. Нафта: основні ознаки і характеристики. Засоби вилучення її на поверхню. Засоби переробки нафти. У чому перевага вторинних засобів перед первинними. Удосконалення нафтопереробки. Горючі гази: основні характеристики і особливості використання. Основи видобутку і переробки газів. Напрями вирішення проблем газової галузі України.

лекція

2

Усне опитування, перевірка завдань ІРС

СРС

1,35

ІРС

0,05

ТЕМА 7.

УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ В ЕНЕРГЕТИЦІ.

Принципи роботи електростанції (ТЕС,ГЕС,АЕС і т.п.). Особливості використання і виробництва енергії в Україні. Шляхи раціонального використання ПЕР з використанням сучасних технологій. Проблеми енергозбереження і розвитку альтернативної енергетики в Україні.

лекція

3

Усне опитування, тестові завдання, перевірка завдань СРС

СРС

1,5

ІРС

0,07

Заліковий модуль 2

ТЕМА 8.

ОЦІНКА СУЧАСНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ЧОРНІЙ МЕТАЛУРГІЇ.

Аналіз діяльності металургійного комплексу України. Опис технології виплавки чавуна. Шляхи удосконалення доменного процесу. Продукція сталеплавильного виробництва. Класифікація сталей. Особливості здійснення традиційних та сучасних засобів виробництва сталі.

лекція

5

Усне опитування, перевірка завдань СРС

СРС

1,5

ИРС

0,1

ТЕМА 9.

ПРИНЦИПИ ЗДІЙС-НЕННЯ ТЕХНОЛОГІЧ-НИХ ПРОЦЕСІВ У СУ-ЧАСНІЙ КОЛЬОРОВІЙ МЕТАЛУРГІЇ.

Діяльність кольорового металургійного комплексу України. Кольорові метали та їх властивості. Основні напрями науково-технічного прогресу у кольоровій металургії. Перспективні методи отримання міді, алюмінію, магнію, нікелю та інших кольорових металів. Сучасне виробництво рідких та благородних металів. Сутність та завдання порошкової металургії.

лекція

5

Усне опитування, перевірка завдань ІРС, тестові завдання

СРС

1,5

ІРС

0,05

1

2

3

4

5

ТЕМА 10.

ОСОБЛИВОСТІ І СТРУК-ТУРА СУЧАСНИХ ТЕХ-НОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У МАШИНОБУДВАННІ.

Вироби та їх відмінності. Характеристики сучасних машин.. Етапи виготовлення виробів і типи виробництв у машинобудуванні. Основні заготівельні технології. Сучасні методи обробки заготівок. Зборка: сутність і етапи. Особливості зборки при різних типах виробництва.

лекція

3

Усне опитування, перевірка правильності виконання домашніх завдань, СРС, ІРС

СРС

1

ІРС

0,05

ТЕМА 11.

ВИСОКІ ТЕХНОЛОГІЇ.

Ознаки і структура високих технологій. Напрямки розвитку робочих процесів у ВП. Типи композиційних матеріалів. Економічна ефективність використання композиційних матеріалів

лекція

4

Усне опитування, перевірка завдань СРС, тестові завдання

СРС

1,2

ІРС

0,07

ТЕМА 12.

ОСНОВИ РЕАЛІЗАЦІЇ СУЧАСНИХ ТЕХНОЛО-ГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У ХІМІЧНІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ

Основні етапи розвитку хімічної технології. Сектори хімічного комплексу України. Завдання розвитку і підвищення конкурентноздатності хімічної продукції. Основні поняття про електрохімічні процеси. Біохімічні процеси. Плазмові процеси. Фотохімічні процеси: основні види. Особливості використання і недоліки радіаційно-хімічних процесів.

лекція

3

Усне опитування, перевірка завдань, СРС, ІРС

СРС

0,9

ІРС

0,07

ТЕМА 13.

ОСОБЛИВОСТІ ВИРОБ-НИЦТВА ХІМІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ З ВИКО-РИСТАННЯМ СУЧАС-НИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Процеси і засоби виробництва кислот. Напрямки вдосконалення виробничих процесів у неорганічній хімії. Сфери використання і методи отримання основних содових продуктів. Шляхи розвитку основної хімії. Масштаби розвитку тукової промисловості у світі, на Україні. Сучасне виробництво хімічних ВМС і виробів з них

лекція

4

Усне опитування, перевірка завдань СРС, ІРС, тестові завдання

СРС

0,93

ІРС

0,1

РАЗОМ

72