Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

moya_maybutnya_spetsialnist (1)

.doc
Скачиваний:
55
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
46.08 Кб
Скачать

ВНЗ УКООПСПІЛКИ

ПОЛТАВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ЕКОНОМІКИ І ТОРГІВЛІ

КАФЕДРА ЕКСПЕРТИЗИ ТА МИТНОЇ СПРАВИ

ЗВІТ

про результати проходження навчальної практики

«Університецька освіта – вступ до фаху»

Студентки гр. ТЕМС-11і

Сулим О.М.

Керівник практики

від кафедри ЕМС

проф.,к.т.н. Омельченко Н.В.

Полтава 2013

ЗМІСТ

  1. «Полтавський університет економіки і торгівлі – мій вибір»............

  2. «Моя майбутня спеціальність»..............................................................

  1. Полтавський університет економіки і торгівлі – мій вибір

Півроку тому я стояла на порозі найважливішого вибору в своєму житті – вибору професії. Кожен з нас непокоїться щодо правильності обраного вищого навчального закладу та обраної спеціальності, і я не є виключенням. На щастя, я не помилилася.

Полтавський університет економіки і торгівлі вважається одним із кращих навчальних закладів міста Полтави. Напевно, це стало основною причиною мого вибору саме цього навчального закладу як місця для отримання вищої освіти. Є декілька факторів, які вплинули на моє рішення вступити саме сюди. По-перше, професійний педагогічний колектив. В університеті працюють професори, доктори наук. Шукаючи інформацію про ПУЕТ, я одразу ж звернула увагу на цей факт, оскільки він створює позитивний імідж ВНЗ, що не може не зацікавити абітурієнтів. По-друге, широка наукова база. ПУЕТ вважається найкращим у підготовці кваліфікованих кадрів в економічній сфері.

  1. Моя майбутня спеціальність

Професія - це те, що ми обираємо, це те, до чого ми йдемо все своє свідоме життя. Це справа, якою ми займаємося,яку любимо. Кожна молода людина задумується над тим, яку професію обрати.

Не раз мені доводилося чути від дорослих, як важливо знайти своє місце в житті. Тоді я над цим не замислювалася, бо знала, що моє місце в моїй родині, в школі, серед друзів. І тільки зараз зрозуміла, наскільки це важливо — обрати свій вірний шлях, який пов'язаний ще і з професією!

Ким бути? Це питання стоїть перед кожним випускником, який закінчує школу. Але мене це питання торкнулось після закінчення дев’ятого класу, тому як обрала піти навчатися до технікуму.

При виборі своєї професії треба розібратися в собі, зрозуміти, що цікаво, що дає настрій життя, до чого лежить душа. Професія окрім грошей, повинна ще й приносити задоволення, ти маєш приходити на роботу з посмішкою і йди з неї так само. Не варто поспішати з вибором професії, багато людей століттями шукають своє покликання і знаходять. Хто шукає той знайде. Вибрати собі професію до душі не так легко, тому до цього питання потрібно підходити дуже серйозно і усвідомлено. Страшно помилитися у виборі майбутньої професії! Довго думаючи і сперечаючись, я все ж таки обрала спеціальність «Товарознавство та експертиза в митній справі».

Кожний студент, який обирає ту чи іншу спеціальність для навчання має певне бачення своєї майбутньої професії.

Свою спеціальність я обрала коли вступила до технікуму , це спеціальність «Товарознавство в митній справі». Провчившись три роки, я зрозуміла, що направленість в митну справу мені по душі. Тому коли я вступала до університету я все ж таки обрала спеціальність «Товарознавство та експертиза в митній справі», і гадаю, що буду гарним спеціалістом цієї галузі.

Сучасний товарознавець повинен не тільки досконало володіти методами оцінки якості товарів, але й знати сучасні методи та прийоми маркетингу і менеджменту, бути добре обізнаним з усіма прогресивними формами організації торгівлі, тенденціями розвитку галузей, які виробляють товари, а також бути ознайомленим з їх кращими зразками із розвинутих країн світу.

Товарознавець по направленню митній справі робить такі завдання: організовує раціональне постачання товарів торговим організаціям, планує транзитне завезення товарів у роздрібну мережу, вивчає постачальників товарів і обирає найбільш раціональні форми господарських та комерційних зв'язків з ними.

Товарознавець розробляє пропозиції щодо укладання довгострокових договорів постачання з продавцями товарів, за умови надання ними системи цінових знижок та слідкує за товарообігом.

Важливою ділянкою роботи товарознавця є контроль за додержанням вимог щодо збереження якості товарів, санітарних норм зберігання товарів, норм складування та вимог протипожежного захисту.

А саме професія товарознавця прийшлася мені по душі, це саме те щоб мені хотілось. Професійні знання, набуті під час трудової діяльності товарознавець може реалізувати у митній справі, маркетингу, комерційній діяльності, може працювати в органах митної служби на посадах митного брокера, декларанта, інспектора-товарознавця, агента з передачі вантажів на прикордонній станції, а також у сфері торгівлі на підприємствах різних форм власності. Також у товарознавця широкий вибір призначений для роботи на посадах директора (керівника) малої торгівельної фірми, керуючого магазином, комерсанта, завідувача складу, директора малої рекламної або комерційної фірми, керуючого агентством (торгівельним, рекламним), комерційного агента, торговельного агента, комівояжера, торгівельного представника, товарознавця, представника з реклами. Товарознавець повинен відмінно знати не тільки теорію своєї роботи, але і бути чудовим практиком.

А я саме мрію в майбутньому добитися успіху у своїй професії та мати хоча б власну, невелику торгівель фірму.

На даний момент хо­тілося б присвятити своє життя саме цій спеціальності. І тому я впевнина в свої силах та незабаром у мене буде спеціальність, яка мені до душі.

Професіоналізм і людяність — це дві головні ознаки моєї майбутньої професії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]