Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktichna_robota_8.doc
Скачиваний:
39
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
203.78 Кб
Скачать

Хід роботи

1. Запустіть текстовий редактор.

Створіть новий документ, декілька разів натисніть на клавішу вводу і перемістіть курсор на початок документа.

  1. Створіть графічний спецефект над своїм прізвищем. Вставити Рисунок… => Об'єкт WordArt... => Виберіть найкращий зразок написання з колекції => ОК => У текстове вікно з назвою Введіть сюди свій текст або Зміна тексту WordArt введіть своє прізвище => Виберіть кирилізований шрифт, якщо треба, і розмір символів 28 => Натисніть на кнопку ОК і закрийте діалогове вікно.

  2. Змініть розміри і форму (фігуру) створеного об'єкта. Клацніть над об'єктом, перетягніть маркери розмірів. Перемістіть об'єкт у лівий верхній кут сторінки. Клацніть над ними за допомогою кнопки фігура панелі інструментів WordArt виберіть стиль По колу.

4. Викличте редактор спецефектів Microsoft WordArt і створіть вручну спецефект над назвою фірми і словом Company.

Вставити => Об'єкт => виберіть з отриманого списку програму Microsoft WordArt Ф У вікно Введіть сюди свій текст введіть назву фірми або слово Company => Натисніть на кнопку Поновити зображення. Закрийте діалогове вікно. Якщо програми у списку немає, то робіть все так, як у п. 2.

5. Дослідіть меню програми WordArt та кнопки на панелі інструментів WordArt і понатискайте на них. Оформіть текст якнайкраще.

Використайте три останні кнопки на панелі (зауважимо, що починаючи від Word XP робота з WordArt і кнопками її панелі дещо змінилася). Добираючи кольори та узори у вікні Затінювання, натискайте на кнопку Застосувати, щоб переконатися у правильності прийнятих рішень — текст у документі змінюватиметься. Задавши потрібне оформлення, натисніть на кнопку ОК, закрийте діалогове вікно вводу тексту і клацніть у документі.

  1. Доберіть якнайкращі розміри і розташування об'єктів. Щоб змінити розташування об'єкта, створеного вручну, варто створити кадр (напис), вибрати об'єкт, скопіювати його в буфер обміну і вставити у кадр. Рамку кадру зробіть білою.

  2. Вставте в документ картинку з галереї.

Вставити => Рисунок => Картинки (Clip Art) => Виберіть деяк картинку => ОК. Змініть (зменште) розміри картинки і розташуйте її поряд з назвою фірми.

  1. Вставте у створюваний документ картинку, яка є в деякому графічному файлі (власну фотографію).Вставити => Малюнок... => 3 файлу => Відкрийте папку Popular

і виберіть із запропонованого списку назв файлів деяку назву(rabbit.wmf, sailboat.wmf, car.wmf або coins.wmf чи іншу) знайдіть будь-який графічний файл у файловій системі (бажано мати на дискеті файл із зісканованою своєю фотографією тощо) => ОК. У MS Word 2003 скористайтеся областю задач.

  1. Виберіть картинку, змініть її розміри, розташуйте поряд з попередньою. За допомогою панелі Налаштування зображення (рис. 33) змініть її контрастність (кнопки 3-4)і яскравість (5-6), обріжте (7), стисніть (10) для Інтернету й екрана.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

1 Рис. 33. Панель для налаштування програм0.Підготуйтеся для введення тексту.

Розмістіть текстовий курсор під об'єктами.

11. Вставте під картинками текст з деякого документа, наприклад, з Текст 1 –Текст 3 чи іншого файлу, що створювався раніше.

Вставити => Файл => Введіть назву файлу чи відшукайте деякий текстовий документ у файловій системі => ОК.

12. Створіть кадр з білою рамкою.

Вставити => Кадр. Клацніть у документі й збільште розміри кадру, щоб помістити в ньому таблицю.

  1. Створіть у кадрі невелику таблицю 3x3 і введіть довільні дані, що ілюструють успішну діяльність фірми тощо.

  2. Розташуйте створений кадр у попередньому тексті і задайте режим обгортання (положення) кадру текстом ліворуч.

Виберіть кадр і перетягніть його в текст => Формат => Кадр => Закладка Обгортання о Виберіть з меню потрібний спосіб обгортання => ОК.

15. Вставте три кадри й утворіть з них ланцюг.

Вставте поряд три кадри (написи). Відкрийте, якщо немає, панель інструментів Вигляд Панелі...=> Кадр (Напис). Виберіть перший кадр, клацніть на панелі на кнопці із зображенням ланцюга і клацніть у другому кадрі. Виберіть другий кадр, клацніть на кнопці ланцюга, а потім у третьому кадрі.

16. Створіть у кадрах ефект переливання тексту.

Скопіюйте частину тексту, що є на сторінці, в буфер обміну і вставте його в перший кадр. Переконайтеся, що текст розлився по трьох кадрах.

17. Відформатуйте кадри якнайкраще.

Виберіть кадр і познайомтеся з його контекстним меню. Виконайте команду Формат кадру. На закладці Кольори і лінії виберіть базовий колір — блакитний чи інший — і розгорніть список колір. Виберіть унизу Способи заливання... У першому кадрі створіть двоколірне градієнтно-діагональне заливання, а в другому підберіть текстуру граніт, а в третьому — візерунок великі сфери чи інший.

  1. Введіть такий текст: «Додаткову інформацію про діяльність фірми або про мене можете прочитати тут».

  2. Після слова «тут» вставте гіперпосилання на текстовий документ з деякого вашого файлу, що створювався раніше, наприклад, на ваше резюме.

Вставити => Гіперпосилання => Пошук. Знайдіть і виберіть деякий файл => ОК.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]