Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktika / учеб предметі.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
19.04.2015
Размер:
146.43 Кб
Скачать

Складність навчальних предметів

ПІБ

Навчальні предмети

алгебра

геометрія

україн.

мова

україн.

Літерат.

історія

України

іноземна

мова

заруб.

літер.

біологія

Середній показник

Стурбованість щодо навчальних предметів

ПІБ

Навчальні предмети

алгебра

геометрія

україн.

мова

україн.

Літерат.

історія

України

іноземна

мова

заруб.

літер.

біологія

Середній показник

Графік

середніх показників ставлення учнів 11-Д класу до основних навчальних предметів

Висновок: за результатами анкетування з’ясувалося, що учні 11 – Д класу неоднаково ставляться до основних предметів зі шкільної програми. Найбільш схожі відповіді учні давали на предмет цікавості навчального предмету. Найбільші розбіжності з стурбованістю учнів, це більш пов’язано не просто зі складністю, і не залежить від цікавості, а говорить про рівень підготовки учнів до цих предметів, а якщо точніше до екзаменаційних контрольних робіт та незалежного зовнішнього тестування.

Аналізуючи побудований графік, ми можемо сказати, що найбільш цікавим предметом є зарубіжна література, за ним іноземна мова і література, тобто предмети гуманітарного напрямку. Найменшою «популярністю» користуються алгебра з геометрією. З цього ми можемо зробити висновок, що клас більш орієнтований до гуманітарних та філологічних наук, аніж точних.

Показник складності засвідчив іншу тенденцію. Історія та іноземна мови ,які цікаві для учнів виявились такими ж складними, як і алгебра з геометрією, що засвідчує великий фактичний матеріал цих дисциплін і важке засвоєння знань з основних предметів. Філологічні предмети виявились найбільш простими у вивченні.

Стурбованість учнів пов’язана з їх майбутнім вступом до вузу і показала наступну картину: найбільшу стурбованість викликає іноземна мова, хоча обов’язкові для тестування предмети викликають приблизно однаковий рівень стурбованості.

Цікавий факт, що зарубіжна література показує пряму залежність показників складності, цікавості та стурбованості. Цей предмет найбільш цікавий, простий, а саме головне лише трохи турбує учнів.

Отже, проаналізувавши всі данні ми можемо підсумувати, що учні цікавлять більше предметами філологічного і гуманітарного напрямку, турбуються за предмети які визначать їх подальший вступ до вузу, а складним є предмети, що формують базові знання учня - історія, математика та іноземна мова.

Соседние файлы в папке praktika