Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Krok-1 / Апелляция

.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
19.04.2015
Размер:
128.51 Кб
Скачать

2

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

вул. М. Грушевського, 7, м. Київ, 01021, тел. (044) 253-61-94, E-mail: moz@moz.gov.ua, web:http://www.moz.gov.ua, код ЄДРПОУ 00012925

05.05.06 08.01-22/1297 На № _______________ від ______________

Ректорам (директорам) вищих

навчальних закладів I-IV рівнів акредитації

Директору Центру тестування

при МОЗ України Булах І.Є.

Про рекомендовані додаткові заходи

із підвищення прозорості системи

ліцензійних іспитів

В зв’язку із набуттям ліцензійними інтегрованими іспитами статусу обов’язкових (складова державної атестації) з відповідними наслідками для студентів, інтернів та з метою прозорості їх проведення та забезпечення більшої впевненості громадськості у коректності результатів тестування МОЗ України рекомендує вищим навчальним закладам та Центру тестування вживати додаткові заходи із підвищення прозорості системи ліцензійних іспитів.

Додаткові заходи передбачають упорядкування процедури з оформлення копій бланків відповідей екзаменованих та процедури апеляцій.

Рекомендована процедура щодо оформлення копій.

Оформити копії бланків відповідей після проведення тестування за їхнім бажанням можуть такі суб’єкти системи ліцензійних іспитів – вищий навчальний заклад, екзаменований, Центр тестування.

Відповідний суб’єкт ліцензійного іспиту перед проведенням тестування має направити до Центру тестування при МОЗ України офіційне письмове звернення на оформлення після іспиту копій бланків відповідей. Центр тестування відповідно до звернення доповнює комплект представника Центру тестування, який проводить тестування у ВНЗ, актом та відповідною кількістю спеціальних конвертів з захистом проти відкриття для зберігання копій.

Після проведення тестування представник Центру тестування у присутності представника ДЕКу або офіційно уповноваженої особи від ВНЗ копіює бланки відповідей; на копії ставляться підписи обох сторін та печатка ВНЗ. Сторонами оформлюється відповідний акт.

Запечатаний конверт з копіями бланків відповідей має зберігатися у сейфі ректора (проректора), директора навчального закладу протягом 30 днів з дня проведення ліцензійного іспиту. Конверт відкривається у випадку розходження результатів під час апеляції, у випадку звірки результатів за ініціативою навчального закладу, Центру тестування або МОЗ України. Протягом 30 денного терміну зберігання конверт з копіями може відкриватися лише за присутності представників двох або більше сторін.

Рекомендована процедура щодо апеляцій.

Подати апеляцію щодо тестового балу можуть особи, які екзаменувалися. Апеляції з питань відсторонення екзаменованого від тестування не розглядаються.

Апеляція щодо тестового балу (далі - апеляція) повинна подаватися не пізніше чотирнадцяти календарних днів з дня проведення ліцензійного іспиту екзаменованим особисто або надсилатися рекомендованим листом. Апеляцію можуть подавати як особи, для яких оформлялися копії бланків відповідей, так і ті, для яких копії не оформлялися.

Апеляція подається шляхом подання офіційної заяви на ім’я директора Центру тестування при МОЗ України. Апеляційна заява повинна містити щонайменше наступні відомості: прізвище екзаменованого, адресу і місце проживання; навчальний заклад, місце проведення іспиту (адреса і номер аудиторії), прізвище представника навчального закладу в аудиторії; аргументацію причин, що дають підставу для подачі заяви про апеляцію; чіткий перелік документів, що додаються (якщо вони є). Бланк апеляційної заяви розміщено на сайті Центру тестування при МОЗ України.

Апеляційна заява до Центру тестування повинна бути завірена ректором (проректором), директором навчального закладу, де навчається екзаменований.

Усі апеляції мають бути розглянуті не пізніше, ніж за 30 днів з дня проведення ліцензійного іспиту в присутності екзаменованого. Розгляд апеляції полягає у порівнянні бланку відповідей екзаменованого з протоколом його обробки, на підставі якого розраховано результат.

Після проведення апеляції екзаменований підписує акт звірки результатів, який є остаточним.

У випадку розходження результатів при звірці може відкриватись конверт з копіями бланків відповідей (якщо вони були оформлені). Відкриття конверту відбувається лише за присутності представника вищого навчального закладу та представника Центру тестування при МОЗ України.

Міністр Ю.В.Поляченко

Виконавець: Волосовець О.П., Булах І.Є.

т.2792629

Соседние файлы в папке Krok-1