Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Referat (1).docx
Скачиваний:
33
Добавлен:
19.04.2015
Размер:
44.03 Кб
Скачать

Сучасна англійська мова

Британська англійська є основою всіх видів англійської мови в сучасному світі.

Де британці поширювали свій вплив, там їх мову брали за основу. Як і багато інших мов, ця отримувала також нові слова, поступово видозмінювалася, після чого і почали утворюватися різні її варіанти.

Сучасні люди, з розвитком інтернету і комп'ютерних технологій стали вважати, що сучасний варіант цієї мови прийшов до нас від американців, але це всього лише помилки.

Базова британська англійська - це спільний варіант всіх діалектів. Англійці називають свою мову у мовних школах - Мова Підручників, тобто базова англійська мова. Відвідуючи такі курси, будь-хто зможе вивчити мову, але сказати, що можна наблизитися до досконалого володіння, не можна.

Сучасна англійська мовараннього варіанта зародилася в 1500 році. Поступово відбувався великий перехід голосних, тобто мова змінювався у вимові. Вирази скорочувалися - це тільки початок зміни мови.

Починаючи з 16 століття, англійці почали контактувати з багатьма народами світу, внаслідок чого поступово стали в мові з'являтися нові фрази і слова.

На британську друкарського виду сильно вплинуло поява друкарства. Так в Англії книги стали коштувати менше, а людей, які навчилися читати, стало значно більше. Завдяки появі друку, англійська мова стандартизувалася. Граматика і орфографія склалися, а лондонський діалект став стандартом. Напевно, це тому, що більшість друкованих видавництв розташовувалися в Лондоні.

Перший тлумачний словник британці надрукували в 1604 році. А рання сучасна і пізня сучасна мова відрізнялися лише складом словника.

З 1600 року Англія намагалася колонізувати Північну Америку, внаслідок чого в британську англійська пішли вливання американських слів. Вимовляти деякі англійські слова перестали, а їм на зміну прийшли американські.

Англійська мова шотландців мало змінювався і вони досі легко прочитають, наприклад, Шекспіра в оригіналі, а англійці від видозмін мови будуть довго вникати, перегортаючи різні словники. Так як в Англії мова була такого варіанту, як зберігся в наш час в Шотландії, американська сьогодні більше нагадує шотландську. В ті часи, коли в колоніях зберігалися оригінальні вирази британського мови, сама Великобританія їх втрачала

Сучасна англійська мова пізнього варіанту стала розвиватися з 1800 років і по сьогодні. У словнику з'явилося більше слів завдяки двом чинникам:

  • технологічний і промисловий прогрес вимагали вливання нових слів;

  • Великобританія охопила в той час одну чверть земної кулі, а значить, мова стала поповнюватися словами з інших країн

  • Далі і на американський діалект вплинули іспанці. Вони додали американській англійській свої слова. Французи вливали слова через штат Луїзіана.

  • Американська англійська стала більш впливовою завдяки домінуванню США у телебаченні, кіно, торгівлі, музики і сучасних технологіях.

Список використаних джерел

1)http://svitohlyad.com.ua/osvita/istoriya-anhlijskoji-movy-osvita-i-rozvytok/

2)http://uk.wikibooks.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%BB%D1%8E%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0/%D0%90%D0%BD%D0%B3%D0%BB%D1%96%D0%B9%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0

3) http://osvita.ua/languages/article/5585/

4) http://uadoc.zavantag.com/text/13218/index-1.html

5) http://subject.com.ua/english/topic1/3.html

6) http://ukrarticles.pp.ua/nauka/11300-britanskij-anglijskij-yazyk-istoriya-razvitiya.html

7) http://bukvar.su/inostrannyj-jazyk/29271-Razvitie-angliiyskogo-yazyka.html

8) http://www.studsell.com/view/60389/

9) http://www.referatcentral.org.ua/foreign_language_load.php?id=551

10) http://bukvar.su/inostrannyj-jazyk/29307-Vozniknovenie-i-razvitie-angliiyskogo-yazyka.html

11) http://www.diplomus.in.ua/load/staroanglijskij_period/46-1-0-67476

12) http://victory.lviv.ua/anhlijska-mova

13) http://pleyady.kiev.ua/korisni-statti/7079-istorija-anglijskoi-movi.html

14) http://www.lider.lviv.ua/angliyska-mova.html

15) http://naub.oa.edu.ua/2012/istorychni-chynnyky-stanovlennya-hramatychnoho-ladu-suchasnoji-anhlijskoji-movy-v-zistavlenni-z-ukrajinskoyu/

16)http://knowledge.allbest.ru/languages/2c0b65635a3ac68b4c43a88521316d26_0.html

Зміст

1)Розвиток та значення англійської мови

2)Етапи формування англійської мови

- Давньоанглійський період (V—XI ст.)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]