Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пас.перевозка.docx
Скачиваний:
88
Добавлен:
10.04.2015
Размер:
151.92 Кб
Скачать

2 Технологія обробки пасажирських поїздів

Транзитні поїзди. Операції з транзитними поїздами, що виконують у станційному парку: приймання, технічне обслуговування вагонів, посадка та висадка пасажирів, вивантаження та навантаження багажу (при наявності в составі поштового та багажного вагонів), а на окремих станціях, крім того, закріплення составу оператором, зміна локомотиву, зняття закріплення, постачання поливом (в опалювальним період) та водою, приготування маршруту відправлення. Перед прибуттям поїзду черговий по станції, керуючись графіком руху та інформацією поїзного диспетчера, сповіщає про це і про колії прийому оглядачів вагонів, довідкове бюро вокзалу, прийомоздавачів багажу та пошти. Всі особи, що приймають участь в обробці поїзду, зустрічають його при підході до платформи. Ходові частини пасажирських вагонів працівники ПТО починають оглядати ще до зупинки поїзду. Після зупинки огляд продовжується та триває на протязі всього часу, що передбачений для зупинки розкладом. Паралельно виконуються всі інші операції [7-9].

До деяких пасажирських поїздів причіпляють вагони безпересадочного сполучення. В цих випадках, їх попередньо повинні оглянути та заправлити водою та паливом, тому такі вагони ставлять на суміжну колію обробки транзитного поїзду. Якщо вагони причіпляють або відчіпляють, то за дозволом чергового по станції та складача поїздів це виконує маневровий локомотив.

Поїзда дальнього та місцевого прямування. З поїздами, що прибувають на кінцеву станцію (станцію приписки або звороту), в станційному парку виконують такі операції: відчеплення та направлення в депо поїзного локомотиву, списування составу, висадка пасажирів, технічне обслуговування вагонів, причеплення маневрового локомотиву, відчеплення поштового та багажного вагонів та подача їх під вивантаження, подача составу до ПТС або технічного парку. Як правило, частину багажу та пошти вивантажують на платформі у колії прибуття, а решту – на коліях, розташованих у поштово – багажних складів. Найбільший час займає висадка пасажирів, паралельно з якою виконують всі інші операції.

Підготовлений на пасажирській технічній станції або у парку в рейс пасажирський состав маневровим локомотивом подають на перонну колію відправлення під посадку пасажирів та виконують інші операції по відправленню поїзда [9].

В контрольній роботі необхідно скласти графік обробки пасажирського поїзду згідно з варіантом (табл А.3).

Варіант № 3

Графік обробки приміського поїзда по прибуттю на станцію

п.п

Найменування

операції

Виконавці

Час обробки до прибуття

Час обробки після прибуття

Графік обробки приміського поїзда по прибуттю на станцію

1.

Інформація про прибуття

ДСП, оператор, диктор

0,5 хв.

2.

Інформація для пасажирів і працівників ст. про прибуття поїзда

ДСП, оператор, диктор

0,5 хв.

3.

Загородження состава поїзда

ДСП, оператор, працівники ПТО

0,5 хв.

4.

Висадка і посадка пасажирів

Провідники

Від прибуття до закінчення ТО

1 хв.

5.

Зміна кабіни управління локомотивом

Локомотивна бригада

0,5 хв.

6.

Зняття загородження состава поїзда

ДСП, оператор, працівники ПТО

0,5 хв.

7.

Видача попередження форми ДУ-61

ДСПП

1 хв.

8.

Підготовка маршруту відкриття вихідного сигналу

ДСП та оператор

0,5 хв.

9.

Відправлення поїзда до звільнення колії відправлення

ДСП, диктор, оператор, та лок. бригада

1 хв.