Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
наказ і методичка про нестандартн_ ситуац_ї.doc
Скачиваний:
374
Добавлен:
10.04.2015
Размер:
1.52 Mб
Скачать

8.6 Порядок взаємодії працівників у випадку, якщо машиніст поїзда не відповідає по радіостанції

У випадку, якщо машиніст не відповідає по радіостанції на неодноразові періодичні виклики чергового по станції, ДСП повинен:

  • негайно доповісти про це поїзному диспетчеру дільниці;

  • перекрити цьому поїзду на забороняюче показання вхідний, маршрутний, вихідний світлофор;

  • приготувати маршрут приймання поїзда на вільну колію, із якої немає виходу на маршрути прямування пасажирських поїздів.

Якщо машиніст електровоза (електропоїзда) не реагує на заборонні показання поїзних світлофорів і продовжує рух, ДНЦ дає вказівку енергодиспетчеру щодо відключення живлення контактної мережі відповідної дільниці.

9 Нестандартні ситуації у господарстві автоматики, телемеханіки та зв’язку

9.1 Дії електромеханіка (старшого електромеханіка) після одержання повідомлення про несправжній контроль стрілки (спарених стрілок), або несправжню вільність ізольованої дільниці (колії), або при появі на польовому або локомотивному світлофорі дозволяючого показання сигналу замість заборонного або поява більш дозволяючого показання сигналу

При отриманні повідомлення про вищезазначені відмови в роботі пристроїв електромеханік (старший електромеханік) у найкоротший строк повинен прибути до чергового по станції, поставити підпис у Журналі форми ДУ-46 під записом ДСП із зазначенням часу прибуття, сповістити про це змінного інженера або керівництво дистанції сигналізації та зв'язку.

Отримавши дозвіл змінного інженера дистанції негайно виключити стрілки або ізольовану дільницю без збереження користування сигналами або виключити світлофори з управління згідно з вимогами пп. 2.2.2, 4.2 або 6.4 Інструкції ЦШЕОТ/0018. Приступити до усунення несправності.

Про заходи, що вживаються, доповідати змінному інженеру. Якщо неможливо самостійно виявити та усунути відмову, - негайно сповістити про це змінного інженера або вищестоящого керівника.

Після усунення несправності відновлення дії пристроїв СЦБ, робота яких припинялась, проводиться старшим електромеханіком СЦБ тільки після спільної з черговим по станції практичної їх перевірки за встановленою програмою, упевненості в справності пристроїв СЦБ і правильності показань контрольних приладів на пульті управління та оформлення запису в Журналі форми ДУ-46 у відповідності з вимогами Інструкції ЦШЕОТ/0018.

9.2. Дії електромеханіка сцб (старшого електромеханіка сцб) після одержання повідомлення про розріз стрілки (стрілок), схід рухомого складу

При отриманні повідомлення про розріз стрілки (стрілок), схід рухомого складу електромеханік (старший електромеханік) повинен у найкоротший строк прибути до чергового по станції, поставити підпис у Журналі форми ДУ-46 під записом ДСП із зазначенням часу прибуття, сповістити про це змінного інженера або керівництво дистанції сигналізації та зв'язку.

Скласти акт щодо показань контрольних приладів на пульті управління, положення стрілочних рукояток, показання лічильників запрошувальних сигналів, пломбування кнопок аварійного переведення стрілок тощо.

З метою запобігання можливості переведення стрілки з пульта і отримання контролю її положення електромеханік (ШНС) повинен вилучити контрольні та робочі запобіжники або дужки в лінійному колі, зробивши про це запис в Журналі форми ДУ-46.

Перевірити стан пристроїв СЦБ на стрілці (електропривод, стрілочний контрольний замок, гарнітуру) і визначити необхідність виключення стрілки для ремонту пристроїв СЦБ. Виключення стрілки з централізації повинно виконуватися згідно з вимогами Інструкції ЦШЕОТ-0018. До відновлення нормальної дії пристроїв СЦБ дозволяється приступати тільки за вказівкою керівництва дистанції сигналізації та зв’язку.

Після закінчення ремонтних робіт на стрілці, старший електромеханік СЦБ включення стрілок в централізацію повинен виконати відповідно до вимог Інструкції ЦШЕОТ/0018.