Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Didenko.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
10.04.2015
Размер:
468.48 Кб
Скачать

4 Техніко-експлуатаційна характеристика станції

Вузлова дільнична станція Д поздовжнього типу розташована на двоколійній лінії А – Б з примиканням двоколійної лінії В та Г, обладнаних автоматичним автоблокуванням.

На станції запроектовані два приймально–відправні парки для вантажного руху та сортувальний парк, колії для приймання, відправлення та відстою пасажирських та приміських поїздів, колії вантажного район та локомотивного господарства.

Станція обладнана електричною централізацією стрілок та сигналів. Стрілочні переводи хвостової горловини сортувального парку запроектовані на подвійне керування: центральному та місцевому, стрілкові переводи ВР та ЛГ – на ручному керуванні. Стрілочні переводи підгорочної горловини включені до ЕЦ.

Локомотивне господарство запроектоване з оборотним електровозним депо.

Вагонне господарство складається з ПТО, який крім основної будівлі, розташованої в непарній горловині, має пристрої для зберігання та роздавання мастил, повітропровідну мережу, асфальтовані доріжки для транспортування основних частин та деталей, сигналізації для автоматичного огородження, систему голосного зв’язку, освітлення.

Окрім того на станції запроектовані пристрої водопостачання, каналізації, СЦБ, зв’язку та матеріального забезпечення.

На головних та приймально-відправних коліях укладені стрілкові переводи з хрестовинами марки 1/9; при відхиленні пасажирських поїздів на стрілочних переводах передбачені пологі марки хрестовин 1/11, а в підгорочній горловині запроектовані одиночні симетричні стрілкові переводи з хрестовинами 1/6.

В якості сортувального пристрою запроектована ГМП з маневровою витяжкою.

Технологія роботи станції

Пасажирські поїзди, прибуваючи з А, приймаються на ІІ колію з зупинкою, приміські - на 4 колію, після чого переставляються в парк відстою. Пасажирські і приміські поїзди з В приймаються на 4 колію, після чого, кінцеві поїзди, в викладеному вище порядку слідують до парку відстою. Пасажирські поїзди з Б приймаються на І та 3 колії.

Транзитні поїзди з А та В приймаються в парк ПО - ІІ. Тепловоз від складу подається до ЛГ для виконання операцій, викладених в пункті 2.5. В парку ПВ - ІІ виконується технічний огляд (ТО) і комерційний огляд (КО), при необхідності виконуються маневри, потім до складу подається локомотив, випробуються гальма, і по готовності маршруту поїзд відправляють. Транзитні поїзди із Б приймаються на колії парку ПВ – І. Поїзний локомотив через тупик по ходовій колії подається до ЛГ. Після ТО і КО, під склад подається локомотив до составу, випробуються гальма і поїзд відправляють на А – по І головній колії. Поїзди, які прибувають в розформування, і збірний із Б та Г , приймаються на колії 16,18,20.

Після ТО і КО состав маневровим локомотивом переставляється на МВ, а потім розформовується на ГМП. Після накопичення вагонів на коліях СВ згідно з планом формування поїздів виконується закінчення формування дільничних та збірних поїздів на витяжній колії. Поїзди свого формування переставляються на колії парку ПВ - ІІ.

Після накопичення місцеві поїзди подаються маневровим локомотивом до ПВ або п/к. Після виконання вантажно - розвантажувальних операцій місцеві поїзди через МВ подаються в СВ згідно з планом формування поїздів

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]