Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчёт по практике.doc
Скачиваний:
51
Добавлен:
10.04.2015
Размер:
820.22 Кб
Скачать

2.11 Планування на дирекції. Порядок розробки плану.

2.11.1 План дирекції по експлуатаційній діяльності, виробничо-фінансовий план.

Основними показниками роботи дирекції є: навантаження (відправлення вантажів), експлуатаційні тоно-кілометри, пасажирокілометри і приведені тоно-кілометри, які представляють собою їх суму. Для дирекції основним показником, характеризуючим його виробничу діяльність є план перевезення вантажів і пасажирів.

Перевезення вантажів визначається кількістю відправленних вантажів у тонах і вантажообігом у тоно-кілометрах.

По пасажирським перевезенням планується кількість відправленних пасажирів і пасажирообіг у пасажиро-кілометрах.

На основі даних плану вантажних та пасажирських перевезень визначаються обсягові та якісні показники використання рухомого складу.

У фінансовому плані, що є балансом доходів і витрат дирекції, відображається фінансовий результат всієї виробничої діяльності.

Дирекція затверджує плани структурним підрозділам по всім показникам.

2.11.2 План по праці. Планування чисельності працівників дирекції.

План по праці та заробітної плати визначає контингент працюючих, завдання по продуктивності праці, рівень середньої заробітної плати та загальний фонд заробітної плати.

При складанні плану з праці забезпечується перевищення темпів росту продуктивності праці над темпами росту заробітної плати.

Показники чисельності робітників та використання фонду заробітної плати плануються за видами діяльності – по перевезенням та підсобно – допоміжній діяльності, а також по основній діяльності в цілому по дирекції. Дирекція затверджує план з праці по всім структурним підрозділам, які входять до складу дирекції.

План з праці по основній діяльності передбачає загальний фонд заробітної плати по видам діяльності в співвідношенні з обсягами перевезення та допоміжного виробництва.

Планування чисельності працівників дирекції та заробітної плати здійснюється по всім категоріям працюючих.

Планування плану по праці здійснюється на рік, квартал і місяць.

2.11.3 План експлуатаційних витрат. Структура витрат дирекції.

План експлуатаційних витрат є важливим розділом виробничо-фінансового плану дирекції. Експлуатаційні витрати плануються по елементам: фонд оплати праці, відрахування на соціальні заходи, витрати на паливо, електроенергію, матеріали, амортизаційні відрахування, інші витрати. Планування та облік витрат здійснюється згідно Номенклатури витрат по основній діяльності підприємств залізничного транспорту України.

Питома вага кожного елементу витрат в загальних витратах дирекції змінюється. Великий вплив на зміну структури експлуатаційних витрат дирекції має технічна реконструкція.

Експлуатаційні витрати плануються і враховуються по господарствам дирекції. Дирекція затверджує плани експлуатаційних витрат по всім структурним підрозділам, які входять до складу дирекції. Експлуатаційні витрати плануються на рік, квартал і місяць.

2.11.4 Фінансовий план дирекції.

Фінансовий план дирекції складається на рік з розбивкою по кварталам на основі плану експлуатаційних витрат та доходів, плану доходів і витрат підсобно-допоміжної діяльності, плану доходів і витрат іншої операційної діяльності, плану доходів і витрат інших видів діяльності. Фінансовий план є заключним розділом плану і визначає фінансовий результат діяльності дирекції. Фінансовий план відображає доходи, витрати і результати роботи по всім видам діяльності як по дирекції в цілому, так і по структурним підрозділам, які входять до складу дирекції.