Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Иннов деятельность(лекции с сайта) / Вартанова_Иннов_деятельность_2012.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
26.03.2015
Размер:
68.11 Кб
Скачать

Питання:

  1. Знайдіть не менше 10 організаційно-економічних помилок у процедурі проведення мозкового штурму керівником підприємства.

  2. Чи може описана процедура проведення мозкового штурму бути продуктивною? Чому.

  3. Як слід було би організувати процедуру проведення мозкового штурму в даній організації?

  1. ЗАВДАННЯ ДЛЯ РОБОТИ СЕКЦІЙ:

    1. Напередодні празника Паски кондитерська фабрика шукає нові способи розширення асортименту своєї продукції. При цьому, за замислом керівництва, ця продукція має бути тематичною, відповідати духу свята, по можливості надавати змогу проведення масових заходів із залученням великої кількості людей, тобто сприяти реалізації соціальних цілей підприємства. Це дозволить реалізації певні рекламні заходи, що, в свою чергу, має стимулювати реалізацію продукції підприємства. Надайте якомога більше рішень щодо видів нової продукції підприємства, а також запропонуйте підходи до маркетингової політики щодо реалізації цієї продукції.

    2. Світова фінансова криза негативно вплинула на діяльність Лікеро-горілчаного заводу. Важливе завдання сьогодення – знайти шляхи виходу з кризи, виходу на нові ринки, а отже, нові види продукції та способи її просунення на ринок. Запропонуйте нові види продукції для цього підприємства та оригінальні шляхи маркетингової політики підприємства.

    3. Виробничий гігант-авіабудівний завод планує випускати новий літак, який працює на ядерному пальному. Це дозволять істотно знизити не тільки собівартість польотів, але й зменшити негативний вплив на зовнішнє оточення. Проте новий літак викликав дуже гостру критику з боку суспільства, яке не сприймає новинки та не довіряє їй. Люди також побоюються літати цими літаками незважаючи на те, що їх швидкість вдвічі перевищує існуючу, а безпеку гарантовано надійними системами захисту. Надайте вагомі аргументи для створення реклами (у тому числі й соціальної) для подолання протиріч між виробниками і суспільством.

    4. В НДІ Хімії полімерів одно з завершений досліджень призвело до створення нового суперміцного клею СК-90. Цей клей забезпечував швидке сполучення різних матеріалів. Складність використання СК-90 полягала у тому, що при контакті з металевою поверхнею, він розтікався по ній тонкою плівкою, яка за 3 секунди полімеризувалася. Спробуйте придумати 4 різних способів використання клею СК-90 (не враховуючи наступного способу). Лаборант Гейко наводив порядок у приміщенні та раптом помітив, що один із зразків виглядає особливо нарядно. Тонка плівка клею СК-90, яка застигла на сталевому листі, райдужно мерехтіла. Лаборант Гейко подумав, що цей клей-невдаха, від якого відмовився замовник, тільки й годиться для того,щоб покрасити металевий паркан у себе на дачі. Наступної суботи у дачної ділянки лаборанта Гейко з’явився незвичайно нарядний фасад. Надайте максимальну кількість шляхів використання супер-клею СК-90.