Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика эксплуатационная.rtf
Скачиваний:
7
Добавлен:
26.03.2015
Размер:
199.71 Кб
Скачать

1.4. Організація робіт на ділянках то й пр

Організація робіт на ділянці ТО.

Уся організація робіт на СТО опирається на « Положення про ТО ремонті ненових автомобілів прйналежних громадянам».

ТО автомобілів являє собою комплекс робіт, спрямованих на попередження відмов і несправностей, підтримка автомобіля в технічно | справному стані. ТО складається зі вбирально-мийних, контрольно-діагностичних, кріпильних, регулювальних, електромеханічних, заправних, мастильних робіт і робіт із системи живлення.

На СТО є лінія гарантійного обслуговування й робіт ТО-1 і ТО-2, що виконуються на цій же лінії. На ділянці ТО існує чіткий розподіл операцій, які виконуються в певній послідовності відповідно до поставлених норм.

На СТО створена постійна лінія ділянки ТО, яка постачена наступним устаткуванням: двохстоєчними підйомниками; установкою для роздачі масел і експлуатаційних рідин, переносними й стаціонарними приймачами для відпрацьованих масел, балансувальний стенд, прилади для перевірки світла й установки фар; комплексним стендом для перевірки й регулювання електроустаткування й систем двигуна, стенд для перевірки й регулювання вузлів передніх коліс автомобілів.

1.5. Порядок і організація робіт зони пр

Зона ПР є основною по виконанню ремонтних робіт. Основне її призначення - демонтажно-монтажні роботи з агрегатів, вузлів і деталям і технологічно з ними зв'язаними наладочно-регулювальними роботами.

Надходять також автомобілі, які потребують послуг тільки спеціалізованого ділянки, ремонту й зарядки АКБ, шиномонтажних і інших робіт. На СТО, у зоні ділянки діагностики перебуває контрольно-регулювальний пункт (КРП).

1.6. Порядок видачі змінних завдань, контроль їх виконання

Приймання автомобілів у ремонт і видача його замовникові після ремонту є складовою частиною надання послуг власникові й проводиться на спеціалізованих робочих місцях, оснащених необхідним для цього встаткуванням, інструментом і пристосуваннями.

Приймання - комплекс контрольних робіт з визначення технічного стану автомобіля, його комплектності, визначення необхідного обсягу робіт, оформленню технічної документації на проведення ТО й ремонту.

Видача - комплекс контрольних робіт з визначення фактичного обсягу і якості виконаних робіт.

Приймання автомобілів у ремонт і видача з ремонту проводиться відповідно до ТУ "Приймання в ремонт, ремонт і випуск із ремонту автомобілів ВАЗ підприємствами автотехобслуговування", ТУ "Приймання, ремонт і випуск із ремонту кузовів легкових автомобілів ВАЗ підприємствами автотехобслуговування". Забезпечення робочих місць матеріалами, інструментом. На підприємстві відповідальність за забезпечення робочих місць матеріалами й інструментом несуть майстри ділянок, є склад матеріалів і інструментальна комора.

Прийняття виконаної роботи, контроль її якості.

Контроль якості виконуваних робіт з технічного обслуговування й ремонту автомобілів здійснюється відповідно до вимог стандартів зазначених у наступних пунктах:

1. ДСТ 17.2.2.01-87. «Охорона природи. Атмосфера. Норми й методи вимірів змісту окиси вуглецю й вуглеводнів у газах, що відробили, автомобіля з бензиновим двигуном. Вимоги безпеки».

2. ДСТ 25478-91. «Автомобілі вантажні й легкові. Вимоги техніки безпеки до технічного стану. Методи перевірки».

3. ДСТ 37.001.082-82. «Підготовка передпродажна легкових автомобілів».

4. ТУ 37.101.0167-91. «Приймання в ремонт, ремонт і випуск із ремонту автомобілів ВАЗ підприємствами автотехобслуговування».

5. ТУ 37.009.021-93. «Приймання, ремонт і випуск із ремонту кузовів легкових автомобілів ВАЗ підприємствами автотехобслуговування».

6. Перелік робіт (послуг), трудомісткості технічного обслуговування й

ремонту автомобілів ВАЗ.

Система оплати праці працівників.

Система оплати праці працівників щомісячна, розмір її коливається від 35% до 45% від виконаного обсягу послуг.

Організація роботи.

Майстер проводить щоденний інструктаж, кожний працівник розписується в журналі по техніці безпеки й охорони праці.

Щодня обслуговується близько ЗО автомобілів.

Робітники працюють залежно від кваліфікаційного розряду. Посадові інструкції є на кожного працівника.Посадова інструкція.

Старший майстер, майстер.

Забезпечує постійний контроль над безперебійною й технічно правильною експлуатацією устаткування.

Розробляє плани оглядів, випробувань і профілактичних ремонтів устаткування й забезпечує їхнє виконання.

Погоджує плани (графіки) з підрядними організаціями, приваблювані до проведення ремонтів, бере участь у складанні титульних списків на капітальний ремонт.

Робить розробку й аналіз показників використання устаткування, становить кошториси на проведення ремонтів, заявки на придбання матеріалів і запасних частин, необхідних для експлуатації устаткування, веде технічну, облікову й звітну документацію.

Здійснює облік наявності й руху устаткування.

Проводить роботу з удосконалювання організації праці працівників ремонтної служби, впровадженню нових прогресивних методів ремонту й відновлення деталей, вузлів і механізмів.

Контролює дотримання вимог техніки безпеки й виробничої санітарії, бере участь у вивченні причин аварій, розробці й впровадженню заходів щодо створення безпечних і здоровіших умов праці при експлуатації встаткування.

Бере участь у розгляді раціоналізаторських пропозицій, що стосуються поліпшення роботи встаткування, дає відкликання й висновку.

Стежить за ощадливою витратою енергії на підприємстві.

Забезпечує нагляд за контрольно-вимірювальними, електротехнічними й теплотехнічними приладами, застосовувані на підприємстві, проведенням робіт із захисту підземних споруджень і комунікацій, організує перевірку

Розробляє заходи щодо підвищення надійності й економічності роботи енергоустановок.

| Стежить за справним станом і правильною експлуатацією встаткування, інструмента, пристосувань і виробничого реманенту на своїй ділянці, наявністю й справним станом огороджень, запобіжних і інших технічних пристроїв безпеки, за роботою вентиляційних установок і нормальним висвітленням робочих місць, за наявністю й правильним використанням індивідуальних засобів захисту.

Бере участь у розслідуванні аварій і нещасних випадків на своїй ділянці.

Стежить за справним станом засобів пожежогасіння. Організує й контролює облік відпрацьованого часу технологічного встаткування.

Режим роботи.

Режим роботи 1,5 змінний: 2 робочих дня, 2 вихідних, вихідні у святкові дні згідно 73 ст. КЗІШ. Робочий тиждень 40 годинна згідно КЗПП.

Вітається раціоналізація праці, що дозволяє заощаджувати витрати на матеріали, електроенергію, воду.