Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
aa_body_text_ukr_dl.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
25.03.2015
Размер:
1.66 Mб
Скачать

Стаття 172 Обмеження

1. Сторони можуть встановлювати обмеження прав, передбачених статтями 169, 170 та 171 цієї Угоди стосовно:

(a) приватного використання;

(b) використання коротких витягів у зв’язку з повідомленням останніх подій;

(c) поодинокого відтворення організацією мовлення за допомогою своїх власних засобів і для своїх власних передач мовлення;

(d) використання лише з метою навчання або наукового дослідження.

2. Незважаючи на пункт 1 цієї статті, Сторони можуть встановлювати такі самі обмеження стосовно охорони прав виконавців, виробників фонограм, організацій мовлення і виробників перших записів фільмів, які встановлюються стосовно охорони авторського права на літературні і художні твори. Проте, примусове ліцензування може запроваджуватися лише у тому обсязі, в якому воно є сумісним з Римською конвенцією.

3. Обмеження, встановлені пунктами 1 і 2 цієї статті, можуть застосовуватися лише в окремих особливих випадках, які не суперечать нормальному використанню об’єкта, що охороняється, і невиправдано не перешкоджають реалізації законних інтересів правовласника.

Стаття 173 Право на відтворення

Сторони надають виключне право дозволяти або забороняти пряме або опосередковане, тимчасове або постійне відтворення будь-якими засобами та у будь-якій формі, повністю або частково:

(a) авторам щодо їхніх творів;

(b) виконавцям щодо записів їхніх виконань;

(c) виробникам фонограм щодо їхніх фонограм;

(d) виробникам перших записів фільмів щодо оригіналу і копій їхніх фільмів;

(e) організаціям мовлення щодо записів їхніх передач, незалежно від того, чи транслюються вони за допомогою дротового або ефірного мовлення, в тому числі за допомогою кабельної мережі чи супутника.

Стаття 174 Право на оприлюднення творів і право на доведення до загального відома інших об’єктів, що охороняються

1. Сторони надають авторам виключне право дозволяти або забороняти будь-яке оприлюднення їхніх творів, дротовими або бездротовими засобами, зокрема доведення до загального відома їхніх творів у такий спосіб, що будь-яка особа може мати до них доступ з будь-якого місця і в будь-який час за її власним вибором.

2. Сторони надають виключне право дозволяти або забороняти доводити до загального відома, дротовими або бездротовими засобами, у такий спосіб, що будь-яка особа може мати до них доступ з будь-якого місця і в будь-який час за її власним вибором:

(a) виконавцям щодо записів їхніх виконань;

(b) виробникам фонограм щодо їхніх фонограм;

(c) виробникам перших записів фільмів щодо оригіналу і копій їхніх фільмів;

(d) організаціям мовлення щодо записів їхніх передач, незалежно від того, чи транслюються вони повітря дротовими або ефірними засобами, у тому числі за допомогою кабельної мережі чи супутника.

3. Обидві Сторони погоджуються, що права, передбачені пунктами 1 і 2 цієї статті, не обмежуються будь-якими діями щодо оприлюднення або доведення до загального відома, які передбачені цією статтею.

Стаття 175 Винятки і обмеження

1. Сторони повинні передбачити, що на тимчасові випадки з відтворення, передбачені статтею 173 цієї Угоди, які є поодинокими або випадковими, та які є складовою та суттєвою частиною технологічного процесу і єдиною метою яких є надання можливості:

(a) передачі мережею між третіми особами та посередником; або

(b) правомірного використання твору або іншого об’єкта, що захищається, і який не мають самостійного економічного значення, не поширюється дія права на відтворення, передбаченого статтею 173 цієї Угоди.

2. Якщо Сторони запроваджують виключення або обмеження по відношенню до права на відтворення відповідно до статті 173 цієї Угоди, то вони можуть запроваджувати аналогічні виключення або обмеження по відношенню до права на розповсюдження відповідно до пункту 1 статті 171 цієї Угоди в обсязі, виправданому метою санкціонованої дії з відтворення.

3. Сторони можуть запроваджувати виключення і обмеження прав, передбачених статтями 173 та 174 цієї Угоди, лише в окремих особливих випадках, які не суперечать нормальному використанню твору або іншого об’єкта, що захищається, і невиправдано не перешкоджають реалізації законних інтересів правовласника.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]