Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
INDZ_Z_INFORMATIKI.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
25.03.2015
Размер:
879.62 Кб
Скачать

5. Файли

  1. Створити файл, кожен запис якого має структуру: назва товару, кількість товару, ціна за одиницю. Видати відомість товару, кількість яких менше заданого А.

  2. Створити файл, кожен запис якого має структуру: прізвище, ім'я, по батькові, професія, стаж в роках. Видати відомість співробітників, стаж яких більше заданого А.

  3. Створити файл, кожен запис якого має структуру: прізвище, ім'я, по батькові, наявність дітей, зарплата. Видати відомість співробітників, які не мають дітей.

  4. Створити файл, кожен запис якого має структуру: прізвище, ім'я, по батькові, номер курсу, проживання. Видати відомість студентів, що проживають в гуртожитку.

  5. Створити файл, кожен запис якого має структуру: прізвище, ім'я, по батькові, номер групи, екзаменаційні оцінки. Видати відомість відмінників.

  6. Створити файл, кожен запис якого має структуру: прізвище, ім'я, по батькові, номер групи, екзаменаційні оцінки. Видати відомість невстигаючих студентів.

  7. Створити файл, кожен запис якого має структуру: прізвище, ім'я, по батькові, номер групи, атестація дисциплін. Видати відомість неатестованих студентів.

  8. Школі необхідний послідовний файл для обліку випускників. 1) Створіть послідовний файл для канцелярії з обліку випускників. Зберігайте в ньому прізвище, ім'я, рік випуску, улюблений вид спорту і нинішній рід занять випускника. Для зразка складіть файл на десять чоловік. 2) Скористайтеся цим файлом і надрукуйте запрошення на черговий домашній матч "Зеніта" тим випускникам, які назвали футбол своїм улюбленим видом спорту.

  9. Комп'ютерна фірма веде файл з відомостями про двадцять своїх співробітниках. 1) Створіть послідовний файл, що містить ім'я та адресу кожного співробітника (із зазначенням вулиці, будинки, квартири і поштового індексу). 2) По вмісту файлу надрукуйте поштові адреси для розсилки чеків щотижневої заробітної плати.

  10. Гідрометцентр веде статистику випадання снігу по регіонах, для кожного з яких заведений послідовний файл. У всіх файлах присутні три елементи даних: ім'я метеоролога, назва регіону, кількість випав, за зиму снігу в мм. 1) Напишіть програму введення даних; заповніть файли для трьох регіонів. 2) Перегляньте всі три файли і підрахуйте середній рівень снігових опадів по трьох областях. Результат виведіть на екран.

  11. Податкова інспекція заохочує платників податків, що вносять прибутковий податок до закінчення квітневого контрольного терміну, роблячи їм знижку. 1) Створіть файл, в якому містилися б імена, відомості про терміни сплати і розмір податку для кожного платника податків (обмежтеся групою з шести осіб). 2) Нехай ваша програма читає файл і робить знижку в 10% для тих, хто сплатив податок достроково, а також виводить на екран їх імена і розмір знижки в рублях.

  12. Фабрика іграшок веде облік фірм роздрібної торгівлі, які збувають її продукцію. Файл контрагентів містить назви цих фірм, відомості про їх місцезнаходження і індекс кредитоспроможності: низька або висока. 1) Напишіть програму, яка створила б послідовний файл контрагентів. 2) Напишіть програму, яка створила б два послідовних файлу з іменами good.dat і bad.dat відповідно для фірм з високою і низькою кредитоспроможністю.

  13. Припустимо, адвокат Михайло Барщевський за допомогою комп'ютера веде облік своїх клієнтів і їхніх справ (табл). 1) Напишіть програму, яка дозволяла б йому вводити в послідовний файл такі відомості: ім'я клієнта, звинувачення, результат справи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]