Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Сліпков Віталій.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
105.98 Кб
Скачать

Ухвала іменем україни

          

          08.11.2012  Борівський районний суд Харківської області в складі:

головуючого    судді                                                           Гуляєва  Г.  М.

при секретарі                                                                             Євтіхієвій С.В.

за участю представника позивачів                                             ОСОБА_1

за участю представника відповідачки                                   ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Борова цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 до ОСОБА_6, 3 особи: Борівська державна нотаріальна контора, Борівська районна інспекція державного технічного нагляду ХОДА, Комунальне підприємство Борівське бюро технічної інвентаризації

про визнання частково недійсним свідоцтва про право на спадщину

                                              В С Т А Н О В И В:

          В судовому засіданні від представника відповідачки надійшло клопотання про притягнення у якості третьої особи на стороні відповідача орган опіки і піклування Борівської РДА та прокуратуру Борівського р-ну посилаючись на ст.56 ЦК України і ст.17 ЗУ «Про охорону дитинства»для захисту майнових прав та інтересів малолітньої ОСОБА_7

          Представник позивачів в судовому засіданні не заперечувала проти залучення в якості третіх осіб у справі орган опіки і піклування Борівської РДА проти залучення  прокуратури Борівського р-ну - заперечувала.

              Вислухавши пояснення представника позивачів, 3 особи Борівської ДНК, дослідивши матеріали справи, з метою об'єктивного, всебічного, повного розгляду зазначеної справи, суд вважає за необхідне притягнути до участі у справі у якості третьої особи, на стороні відповідача -орган опіки і піклування Борівської РДА.

          У притягненні прокуратури Борівського р-ну у якості третьої особи, на стороні відповідача належить відмовити, оскільки відповідно до ч.2 ст.45 ЦПК України прокурор може вступити за своєю ініціативою у справу, провадження у якій відкрито за позовом інших осіб, на будь-якій стадії її розгляду…. При цьому прокурор повинен надати суду документи, які підтверджують неможливість громадянина самостійно здійснювати представництво своїх інтересів.

          Відповідачка ОСОБА_6 являється законним представником малолітньої ОСОБА_7 в силу ст.39 ЦПК України і може самостійно захищати в суді її права, свободи та інтереси.

          Згідно з ч.2 ст.35 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі в справі за клопотанням сторін, інших осіб, які беруть участь у справі. Якщо суд під час судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

             На підставі викладеного, керуючись ст.35 ЦПК України, суд,

                                          У Х В А Л И В:

                                Притягнути до участі у справі за позовною заявою ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 до ОСОБА_6, 3 особи: Борівська державна нотаріальна контора, Борівська районна інспекція державного технічного нагляду ХОДА, Комунальне підприємство Борівське бюро технічної інвентаризації про визнання частково недійсним свідоцтва про право на спадщину у якості третьої особи, на стороні відповідача, орган опіки і піклування Борівської РДА.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Харківської області через Борівський районний суд шляхом подачі у 5 денний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з  дня отримання копії ухвали8.

Суддя                                                                                                         Гуляєва  Г. М.