Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
День юного натураліста 2012.doc
Скачиваний:
44
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
45.31 Mб
Скачать

План проведення акції «День юного натураліста» на сюн

«Юннатівський творчий вернісаж»

Під час проведення даного заходу гуртківці СЮН презентували участь у природоохоронних акціях і операціях. Завершився захід учнівською науково практичною конференцією, мета і завдання якої ознайомити учасників конференції з сучасним станом об’єктів природно – заповідного фонду Криворіжжя; сприяти становленню екологічного мислення, визначити заходи по заповіданню природних територій Криворіжжя.

Фотозвіт

про проведення Всеукраїнської акції

«День юного натураліста»

Для юннатів Жовтневої СЮН «День юного натураліста» - це справжнє свято. Тому що в цей день вони можуть поринути у цей чарівний та метушливий світ природи.

Юннатівський творчий вернісаж «Запрошуємо в країну Юннатію»

Казкова і багата природа. Які різноманітні почуття переповнюють нас під час зустрічі з нею! У будь-яку пору року вона відкриває свої принади по-різному, даючи простір фантазії, творчості, зміцнюючи ніжні й добрі почуття в людині.

Огляд виставки дитячих творчих робіт гуртківців із природних матеріалів

Різнобарв‘я природи в руках майстра

Майстер-клас на природі: «Виготовлення троянд із листя калини»

Для роботи в творчій майстерні збір природного матеріалу

Діти на практиці навчились об’ємно та пресовано засушувати природний матеріал

Та складати квіткову композицію

1.Виставка робіт й фоторозгорток.

2.Подорож з колекцію мінералів.

3.Природно-заповідний фонд Дніпропетровщини та природоохоронні акції юннатів.

  1. Для учнів середніх і старших класів підготували виставку дослідницьких робіт «Фотоекологів», яку презентувала Співак Марія

  2. Колекція мінералів і порід Криворіжжя викликала живе зацікавлення: експонати переходили з рук у руки, уважно було розглянуті і викликали запитання про їх вік, властивості, призначення. У колекції представленні зразки залізної руди, обробних каменів і різнобарвних глин.

  3. Розширення природно – заповідного фонду області, збереження біорізноманіття – ці природоохоронні пріоритети акцентувалися у розповіді керівника студії про участь юннатів, її вагоме значення в акціях зі збереження природи степу. Був показаний слайд фільм « Балки – берегині душі».

Цей чарівний підводний світ…він завжди притягує…манить до себе. Не виключенням стало свято юного натураліста у «майстерні аквадизайну» . Захопливі розповіді юного екскурсовода Івана Романенка дуже сподобалися відвідувачам!

Керівник «майстерні» Качалов Іван Андрійович розповів учням про основні «секрети» створення штучних екосистем та показав на прикладах прийоми вдалого аквадизайну.

ЗАПРОШУЄМО В КРАЇНУ ЮННАТІЮ

«Розповідь рослин про себе»

На території квітково- декоративного відділу СЮН діти знайомляться з лікарськими рослинами та бережливим ставленням до природи. У медичних книгах сказано: « Якщо подивитись на природу поглядом лікаря, який шукає ліків, то можна з певністю сказати - Ми живемо у світі ліків!»

Гуртківці інформували про найбільш розповсюджені лікарські рослини, правила їх збору. Це такі як: кропива, подорожник, лопух, калина. У фітовітальні гостей гуртківці пригостили чаєм з м'яти, меліси, чайної троянди. Гості познайомились з їх зберіганням і використанням.

Учні гуртка вчаться навичкам

та вмінням догляду за тваринами,

здійснюють зооветеринарні заходи,

відвідують ветеринарну клініку,

що дає змогу поєднати

теоретичні знання з практичними.

Гуртківці ознайомились

з видовим різноманіттям

тварин живого куточка

та загальними особливостями

їх біології і живлення.

Вихованці зоотваринницького відділу

виховують почуття відповідальності та

любов до домашніх тварин

Для учнів 5 – 6 класів

Був проведений бліц – конкурс

«Що я знаю про декоративних кроликів»

Учні ознайомились з різними породами декоративних кроликів в живому куточку

Дерева і кущі… Скільки написано про них віршів, легенд, оповідань.

Скільки існує людство, стільки і існують вони – ці прекрасні представники дендрофлори. Під час роботи майстерні учні познайомилися з світом декоративних дерев та чагарників.