Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
34
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
500.74 Кб
Скачать

2.5.2. Перелік завдань та форми організації самостійної роботи студентів

Працюючи самостійно, студент повинен розуміти, що конспект установчих лекцій передбачає викладення дисципліни в дуже стислій формі. Для глибокого вивчення дисципліни лекції мають бути доповнені самостійним опрацюванням матеріалів із рекомендованих літературних джерел. Саме на СРС над рекомендованими у наведеному переліку публікаціями розраховано використання основної частини часу, відведеної на вивчення дисципліни «Страховий менеджмент».

Самостійна робота магістрантів може включати: опрацювання теоретичних основ прослуханого лекційного матеріалу, підготовку до семінарських занять (вечірня форма навчання), самоперевірку вивченого матеріалу, виконання індивідуальних завдань (денна форма навчання), написання контрольних робіт (заочна форма навчання) тощо.

У процесі самостійної роботи необхідно звернути особливу увагу на програмні питання, які не були висвітлені в лекціях. Студенту належить скласти конспект коротких відповідей на такі питання. Слід приділити увагу розв’язанню типових завдань (тестів, ситуацій, задач).

Основні види самостійної роботи студентів та орієнтовні витрати часу на них подані в табл. 3.

Таблиця 3

Види самостійної роботи за формами навчання студентів

Вид самостійної роботи

Орієнтовний час на самостійну роботу, акад. годин

Денна форма навчання

Вечірна форма навчання

Заочна форма навчання

1

2

3

4

1. Самостійна робота з літературними джерелами з метою кращого засвоєння програмного матеріалу після відвідування лекцій (за всіма темами)

18

24

50

2. Підготовка до аудиторних практичних занять за всіма темами

26

20

3. Практична підготовка на базах практики

40

4. Оформлення звіту про виконання практичних завдань на базі практики або за місцем роботи

16

5. Систематика вивченого матеріалу курсу перед іспитом

10

12

14

6. Індивідуальні консультації у викладача

6

8

6

Усього

90

70

90

Значну частину часу відведеного на самостійну роботу студентам вечірньої й заочної форм навчання слід приділити підготовці до семінарських занять. На денній формі навчання проведення семінарів не передбачено.

2.5.3. Завдання для виконання на базах практики

Індивідуальні завдання є однією з форм самостійної роботи студентів, яка передбачає створення умов для якнайповнішої реалізації творчих можливостей студентів, і мають на меті поглиблення, узагальнення та закріплення знань, які студенти одержують у процесі навчання, а також застосування цих знань на практиці.

Згідно з навчальним планом студенти денної форми навчання не мають аудиторних практичних занять. Після вивчення теоретичного матеріалу навчальної дисципліни (слухання лекцій в університеті та самостійної роботи з літературними джерелами) студенти продовжують вивчати, аналізувати та оцінювати її практичні аспекти на базах практики.

Кожен студент виконує один із блоків індивідуальних завдань, який входить до пакету «А» або пакету «Б».

При цьому завдання, які містяться в Пакеті «А», призначені для студентів магістерської програми «Страховий менеджмент». Такі студенти проходять практику (або працюють) у страхових компаніях. Цей пакет за бажанням може бути використаний і студентами інших магістерських програм за умови, що вони мають досвід роботи у страхуванні, проходять практику, або мають можливість отримати потрібну інформацію в страхових компаніях.

Пакет «Б» розрахований на студентів магістерських програм «Державний фінансовий менеджмент», «Фінансовий ринок», «Фінансовий менеджмент у сфері бізнесу» та «Фінансовий контролінг». Його особливість у тому, що більшість завдань сформульовано з огляду на потенційних споживачів страхових послуг.

Кожний пакет індивідуальних завдань включає декілька варіантів, щоб студенти, які проходять практику, або працюють в одній компанії (установі, організації) мали можливість обрати різні варіанти пакету «А» або «Б». У студентів, які знаходяться на одній базі практики (місці роботи) варіанти завдань не повинні повторюватись.

Для денної форми навчання завдання складається з 3-х пунктів, причому перші 2 із них є обов’язковими (табл. 2).

Нижче наводиться приклад такого блоку завдань з пакетів «А» і «Б».

Приклад варіанту завдань з пакету «А» Цей пакет призначений для магістерської програми «Страховий менеджмент». Він включає 4 комплексних завдання, що охоплюють основні теми дисципліни. 2 (перші) завдання є обов’язковими та 2 вибіркових (з яких студент обирає для виконання лише одне). Завдання виконуються на матеріалах конкретних страхових компаній.

Соседние файлы в папке Normative_discipline