Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Finansoviy_menedjment / Prakt_pidg.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
325.63 Кб
Скачать

Модель та методична структура проведення тренінгу за окремими блоками

№ п/п

Назва блоку чи його етапів

Зміст роботи тренера в аудиторії

Використані активні методи навчання

Очікувані результати роботи слухачів

Норма часу, хвилин

А

1

2

3

4

5

В ході тренінгу використовуються наступні методи активізації навчального процесу:

Семінари-дискусії — є складовою роботи у малих групах у відповідності з напрямами дослідження. Вони розвивають мислення, допомагають формувати погляди, виробляти власні погляди з врахуванням колективної думки.

Мозкова атака в малих групах дозволяє за короткий проміжок часу висловити та обговорити велику кількість ідей, здійснити їх селекцію.

Кейс-метод у малих групах використовується за матеріалами самостійної роботи над літературними та відомчими матеріалами. Це дає змогу наблизити процес навчання до практичної діяль-ності, реальних проблемних ситуацій.

Логічним продовженням попередніх методів є дидактичні ігри стосовно прийняття обґрунтованих управлінських рішень за результатами статистичного дослідження реальної ситуації у відповідності з програмою тренінгу, темою реферату у відповідності з напрямом дипломної роботи.

Критерії оцінювання діяльності студентів у тренінгу

Оцінювання результатів діяльності студентів у тренінгу здійснюється за такими критеріями:

1) якість підготовки методичних, презентаційних та роздаткових матеріалів за блоком тренінгового заняття, у якому задіяний студент;

2) доступність викладення навчального матеріалу слухачам тренінгу;

3) практична цінність отриманих знань для студентів під час тренінгового заняття;

2) систематичність та активність роботи студента під час проведення блоків тренінгу, за якими студент проходить навчання;

2) виконанням завдань, передбачених методичними картами проведення кожного окремого етапу тренінгу;

3) правильність прийнятих рішень та вміле коригування дій інших учасників тренінгу, забезпечення організації роботи навчальних мінігруп згідно з розподіленими ролями.

Максимальна оцінка за якість підготовки кожною мінігрупою студентів методичних, презентаційних та роздаткових матеріалів, доступність викладення інформації та її практичну цінність для інших студентів, що приймають участь у тренінгу дорівнює 40 балів. Для кожної мінігрупи, що виконує за своїм блоком роль тренера, така оцінка буде отримана як середня з оцінок, виставлених міні групами, що за таким блоком проходили навчання, а також групою викладачів — консультантів по тренінгу. При цьому складовими оцінки є:

— за якість підготовки методичних, презентаційних та роздаткових матеріалів можуть бути виставлені бали з таких можливих варіантів: 0, 5, 10, 15, 20, 25 балів. Така оцінка виставляється в цілому за роботу міні групи, отже, її отримує кожен студент такої мінігрупи;

— доступність викладення навчального матеріалу слухачам можуть бути виставлені бали з таких можливих варіантів: 0, 5, 10 балів. Така оцінка виставляється якість роботи кожного окремого студента у відповідній мінігрупі;

— практичну цінність отриманих під час тренінгу знань для себе слухачі можуть оцінити за одним з таких можливих варіантів: 0, 5. Така оцінка виставляється якість роботи кожного окремого студента у відповідній міні групі.

Максимальна оцінка за систематичність та активність роботи студента під час проведення блоків тренінгу, за якими студент проходить навчання, дорівнює 10 балів (варіанти можливих балів на даному етапі оцінювання — 0, 5 , 10 балів). максимальну оцінку в 10 балів студент отримує якщо:

1) дає розгорнуту, вичерпну відповідь на питання тренера;

2) вільно використовує повний перелік необхідних для розкриття змісту питання економічних категорій та законів;

3) виявляє творчі здібності під час дискусій, вирішення практичних завдань;

4) демонструє здатність здійснювати порівняльний аналіз та самостійно робити логічні висновки й узагальнення;

5) демонструє знання необхідних законів і нормативних документів України, міжнародних та міждержавних угод з обов’яз­ковим на них посиланням під час розкриття питань, які того потребують:

6) пропонує аудиторії власні зауваження щодо проблематики питань, запропонованих до обговорення.

Рівень засвоєння усіма учасниками тренінгу навчального матеріалу та практичних навичок, отриманих під час виконання завдань, передбачених методичними картами проведення кожного окремого етапу тренінгу, оцінюється на завершальному етапі тренінгового заняття шляхом підсумкового заміру знань тестовим контролем. Максимальна оцінка за підсумковий тестовий контроль складає 50 балів.

Студент пройшов тренінг, якщо в результаті його проведення він набрав 50 балів і вище.

Переведення даних 100-бальної шкали оцінювання у чотирибальну здійснюється в такому порядку:

оцінка «незадовільно» — менше 50 балів;

оцінка «задовільно» — 50—60 балів;

оцінка «добре» — 65—80 балів;

оцінка «відмінно» — 85—100 балів.

Соседние файлы в папке Finansoviy_menedjment