Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
derj_finansoviy_menedjment_1 / Discipline_mag_pr / info_analit_zabezp_fin_menej.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
204.29 Кб
Скачать

Система поточного і підсумкового контролю знань

Оцінювання знань студентів здійснюється згідно з Порядком оцінювання знань студентів бакалаврського рівня підготовки, ухваленого Вченою радою університету та затвердженого наказом №395 від 04.06.09, який передбачає комплексне оцінювання знань за результатами поточного і підсумкового контролю.

Поточний контроль знань студентів з дисципліни «Інформаційно-аналітичне забезпечення державного фінансового менеджменту» здійснюється протягом семестру на практичних заняттях, в процесі індивідуально-консультативної роботи та перевірки виконання самостійної роботи, роботи в малих групах, НП семінарах-дискусіях під час дидактичних ігор.

     Метою поточного контролю є забезпечення систематичної роботи студентів  над вивченням дисципліни, виявлення рівня теоретичних завдань та практичних навичок, поглиблення самостійної роботи шляхом індивідуальної підготовки. 

     Поточний  контроль здійснюється на підставі результатів:

  • роботи студентів на практичних заняттях:

  • модульного контролю;

  • написання рефератів або підготовки реферативних матеріалів (самостійна робота).

     Якісне  виконання всіх завдань, передбачених програмою дисципліни, максимально  оцінюється в 50 балів для денної та вечірньої форми та 20 балів – для заочної форми навчання.

     Наведенні вище завдання оцінюються таким чином:

Вид роботи

Максимально можлива кількість балів

денна форма навчання

вечірня

форма навчання

заочна

форма навчання

Практичні заняття

10

10

10

Модульний контроль

10

10

-

Реферати  або реферативні матеріали

30

30

10

Разом

50

50

20

     Максимальна кількість балів поточного контролю знань – 50,  іспиту – 60, підсумкова оцінка  – 100 балів для денної та вечірньої форми.

    Максимальна кількість балів поточного контролю знань для заочної форми навчання – 20 балів,  іспиту – 100, але максимальна підсумкова оцінка, що ставиться до відомості не більше 100 балів.

Етапи поточного контролю включають такі теми:

Етапи поточного контролю

      Теми дисципліни

Термін проведення

Форми контролю

ЕК-1

1. Статистика в системі управління економічним розвитком та державними фінансами.

2. Інформаційна складова статистичного забезпечення фінансової системи.

3. Система показників статистичного забезпечення управління.

4. Теоретичні засади побудови методичного забезпечення.

Вересень

Експрес-опитування

М-1

5. Аналіз пропорційності в системі державних фінансів

6. Аналіз змін показників державних фінансів у часі.

7. Аналіз взаємозв’язків в системі державного фінансового менеджменту.

8. Аналіз співвідношення між складними економічними явищами. Оцінювання ефективності структурної трансформації

9. Балансовий метод вивчення взаємозв’язків в фінансовій системі.

Жовтень

Перевірка домашніх завдань, контрольна робота

М-2

10. Статистична оцінка ризику економічної діяльності.

11. Аналіз ефективності економічного розвитку.

12 . Розробка управлінських рішень за результатами статистичного аналізу.

Листопад-грудень

Перевірка домашніх завдань, контрольна робота

 

     За  результатами вивчення готується реферат. Тема реферату відповідає напряму дослідження, передбаченого дипломною роботою. Поточний контроль здійснюється на основі змісту і захисту реферату.

     Реферат виконується на стандартних аркушах  формату А4 на комп’ютері або від руки розбірливим почерком. Скріплюється металевими скобами або прошивається з лівого краю.

     На  титульному аркуші студент записує  назву міністерства, університету, факультету, навчальної дисципліни, тему реферату, прізвище, ініціали, шифр академічної  групи.

     Обсяг реферату має бути в межах 30-35 с.

     Граничний термін подання реферату на кафедру  статистики  за три тижні до початку  екзаменаційної сесії. Реферати, що надійдуть на кафедру пізніше встановленого терміну, не розглядаються і не оцінюються, а студент не допускається до іспиту .

     Одержані  кафедрою реферати оцінюються  викладачем у двотижневий термін. Про одержану оцінку студент може дізнатись у викладача під час щотижневої консультації перед іспитом з управління статистичними дослідженнями.

     Викладач  оцінює реферат за такими критеріями:

Оцінка

Критерії

10 балів

Студент бездоганно виконав всі вимоги реферату і  належним чином їх оформив. Інформацію добре ілюстровано фактичними даними.

5 балів

Пункти завдання в цілому виконані, але мають місце  окремі недоліки: частини інформації бракує або вона є суперечливою на різних сторінках звіту, нема необхідних ілюстрацій чи пропозицій студента.

0 балів

Пункти завдання не виконані

Примітки:

Примітки:

  • Викладачу надається право зменшити загальну оцінку на 5 балів у разі незадовільного оформлення реферату

  • Суму балів за виконання реферату викладач записує у графу “Відмітка про складання заліку” заліково-екзаменаційної відомості і засвідчує своїм підписом.

Змістовно-методичне забезпечення письмового іспиту з дисципліни “Інформаційно-аналітичне забезпечення державного фінансового менеджменту” здійснює кафедра статистики. Екзаменаційні завдання іспиту складаються на основі затвердженої програми курсу . Об’єктом контролю знань є результати виконання письмових екзаменаційних завдань. Структурно екзаменаційний білет складається з шести завдань, які відповідають змісту реферату і темі дипломної роботи:

Розроблені, схвалені на засіданні кафедри статистики екзаменаційні білети друкуються на спеціальних бланках, підписуються лектором потоку і затверджуються завідувачем кафедри.

Кафедра статистики у визначені навчальною частиною університету терміни організує проведення передекзаменаційних консультацій з дисципліни.

Соседние файлы в папке Discipline_mag_pr