Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
robochi_materialy_ymk_2013 / робоча навчальна програма УМК 2013.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
396.8 Кб
Скачать

Критерії оцінювання індивідуального аналітичного завдання

Оцінка «10 балів»

відповідає виявленню всебічного системного і глибокого знання програмного матеріалу, засвоєння основної і додаткової літератури, основних статистичних показників; чітке володіння понятійним апаратом, методами, методиками та інструментами, передбаченими програмою дисципліни; вміння використовувати їх для вирішення як типових, так і нетипових практичних ситуацій; виявлення творчих здібностей в розумінні, викладі і використанні навчально-програмного матеріалу; уміння аргументувати своє ставлення до відповідних категорій, залежностей та явищ, а також робить власні висновки та пропозиції з використанням елементів економіко-математичного моделювання.

Оцінка «8 балів»

відповідає виявленню всебічного системного і глибокого знання програмного матеріалу, засвоєння основної літератури; чітке володіння понятійним апаратом, методами, методиками та інструментами, передбаченими програмою дисципліни; вміння використовувати їх для вирішення як типових, так і нетипових практичних ситуацій; однак недостатньо використано знання літературних джерел вміння аргументувати своє ставлення до відповідних категорій та явищ;

Оцінка «6 балів

відповідає виявленню знань основного програмного матеріалу; володіння необхідними методами, методиками та інструментами, передбаченими програмою; вміння використовувати їх для вирішення типових ситуацій, допускаючи окремі незначні помилки;

Оцінка «0 балів»

відповідає виявленню значних прогалин в знаннях основного програмного матеріалу; володіння окремими поняттями, методиками та інструментами, допускаючи при їх використанні принципові помилки.

Об’єктом поточного контролю знань студентів заочної форми навчання є:

  1. Виконання модульних (контрольних) завдань (вирішення тестів за тематикою курсу) (максимальна оцінка 5 балів), причому на перших двох семінарських заняттях проводити обговорення та розв’язання типових тестів та задач з курсу, на 3-му семінарському занятті виконуюся контрольні завдання (модуль) та підводяться підсумки.

  2. Контроль за виконанням індивідуального завдання з аналізу конкретної виробничої ситуації з формуванням аналітичної записки (10 балів).

  3. Виконання вибіркових завдань для самостійного опрацювання (аналітичний огляд наукових публікацій і діагностика стану розвитку теоретико-методологічних засад проблем (узгоджується з викладачем); переклад з іноземних джерел матеріалів з питань управління конкурентоспроможністю суб’єктів МЕВ (максимальна оцінка 5 балів).

Оцінювання рівня набутих практичних навичок студентами заочної форми навчання здійснюється за результатами виконання індивідуального самостійного завдання з аналізу конкретної виробничої ситуації з формуванням аналітичної записки, що виконуються студентами на основі матеріалів підприємства, де вони працюють. Такі завдання включаються до навчально-методичних посібників для самостійного вивчення дисципліни, розміщуютьсь на сайті університету або видаються безпосередньо студентам.

Діапазон оцінки практичних навичок складає 0-10 балів за такими критеріями (табл. 5):

Таблиця 5