Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Дипломна практика / 2 (Восстановлен)

.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
145.16 Кб
Скачать

2. Призначення комп’ютерної мережі, ліній передачі даних та комутуючих пристроїв

Комп’ютерна мережа – це система розподіленої обробки інформації між комп’ютерами за допомогою засобів зв’язку.

Комп’ютерна мережа являє собою сукупність територіально рознесених комп’ютерів, здатних обмінюватися між собою повідомленнями через середовище передачі даних.

Передача інформації між комп’ютерами відбувається за допомогою електричних сигналів, які бувають цифровими та аналоговими. У комп’ютері використовуються цифрові сигнали у двійковому вигляді, а під час передачі інформації по мережі – аналогові (хвильові). Частота аналогового сигналу – це кількість виникнень хвилі у задану одиницю часу. Аналогові сигнали також використовуються модеми, які двійковий нуль перетворюють у сигнал низької частоти, а одиницю – високої частоти.

На підприємстві для передачі даних на сервер використовується лінії зв’язку на основі витої пари.

Рисунок 2.1- Вита пара

За допомогою ліній зв’язку дані потрапляють на сервер і також кожен користувач може переглядати дані на сервері, на підприємстві більше 15 комп’ютерів і для забезпечення кожного доступу до сервера використовується концентратор Compex CX224S на 24 порта.

Мережевий концентратор, інакше званий хабом – це контролер, що поєднує кілька Ethernet-пристроїв в один мережевий сегмент. Пристрої

підключаються до хабу за допомогою оптоволоконного чи коаксіального кабелю. Застосовується для цього і кручена пари. Принцип роботи концентратора нескладний: він розмножує всі прийшли пакети даних і відсилає їх у всі підключені до нього порти.

Рисунок 2.2 – Концентратор Compex CX224S

Також для забезпечення комп’ютерів мережею Інтернет використовують ADSL модем D-Link 2500U.

ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) — технологія широкосмугового доступу, яка забезпечує передачу швидкісного цифрового сигналу звичайною аналоговою телефонною лінією, та дозволяє одночасно користуватися телефоном і Інтернетом

Рисунок 2.3 - ADSL модем D-Link 2500U

Також на підприємстві встановлені 2 точки доступу (Wi-fi).

Точка доступу або точка бездротового доступу ( Wireless Access Point) — центральний пристрій бездротової мережі, яку використовують для з'єднання між бездротовими клієнтами, а також для з'єднання дротового і бездротового сегментів (виконує функції моста між ними).

Обидві точки доступу не мають пароля так як на підприємстві по сторонніх користувачів майже не буває. Обидві точки доступу ідентичні.

Рисунок 2.4 – Точка доступу TP-LINK TL-WA5110G

Соседние файлы в папке Дипломна практика