Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
7
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
34.35 Кб
Скачать

4 Порівняльний аналіз

На даному підприємстві використовується мережа типу 10base-t на основі витої пари яку порівняємо з мережею 100base-t.

10BASE -T - фізичний інтерфейс Ethernet , що дозволяє комп'ютерам зв'язуватися за допомогою кабелю типу « кручена пара» ( twisted pair ) . Назва 10BASE -T походить від деяких властивостей фізичної основи ( кабелю). « 10 » посилається на швидкість передачі даних в 10 Мбіт / с. Слово « BASE » - скорочення від « baseband » signaling (метод передачі даних без модуляції ) . Це означає , що тільки один Ethernet- сигнал може знаходитися на лінії в конкретний момент часу. Іншими словами , не використовується мультиплексування ( multiplexing ) , як в широкосмугових каналах . Буква « T » походить від словосполучення « twisted pair » (кручена пари) , позначаючи використовуваний тип кабелю.

Стандарти фізичного рівня стеку OSI- у стеці протоколів OSI, 10BASE-T знаходиться на фізичному рівні. Ethernet виконує адресацію на рівні каналу даних і деяке число функцій фізичного рівня. У цьому стеку, 10BASE-T - один з можливих стандартів фізичного рівня для реалізації ethernet на витій парі.

В даній мережі використовувати бажано виту пару 3 категорії.

100BASE -T - фізичний інтерфейс Ethernet , що дозволяє комп'ютерам зв'язуватися за допомогою кабелю типу « кручена пара» ( twisted pair ) . Назва 100BASE -T походить від деяких властивостей фізичної основи ( кабелю). « 100 » посилається на швидкість передачі даних в 100 Мбіт / с. Слово « BASE » - скорочення від « baseband » signaling (метод передачі даних без модуляції ) . Це означає , що тільки один Ethernet- сигнал може знаходитися на лінії в конкретний момент часу. Іншими словами , не використовується мультиплексування ( multiplexing ) , як в широкосмугових каналах . Буква « T » походить від словосполучення « twisted pair » (кручена пари) , позначаючи використовуваний тип кабелю. З використанням витої пари не більше 100 метрів.

Як бачимо основною відмінністю даних технологій є швидкість передачі даних, 10BASE –T передає по витій парі до 10 Мбіт/с, а 100BASE –T передає до 100 Мбіт/с, користувач цього не відчуває, даної швикості вдосталь для даних робіт. Основною причиною обрання технології 10BASE –T стала мережа Інтернет, так як ADSL не надає більшої швидкості, тому немає сенсу купувати дорожче обладнання якщо воно не буде працювати на всій швидкості.

Соседние файлы в папке Дипломна практика