Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Лабораторна 1

.docx
Скачиваний:
21
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
75.32 Кб
Скачать

Розділ 1. Робота з абзацами.

Частина 1. Форматування шрифту та абзаців.

У цьому абзаці необхідно використати начертання – курсив, напівжирний та підкреслений текст, а також верхній (x2) та нижній індекси (x1), вміти змінити розміри шрифту та вибрати інший вид шрифту.

Для ефективної роботи над документом потрібно знати як встановити такі параметри абзацу1, як вирівнювання, абзацний відступ, відстань між абзацами та ін. Всі перелічувані параметри можна встановити після активації команд: «разметка страницы» → «абзац», або відповідними кнопками на панелі інструментів.

Це – вирівнювання за «вокруг рамки».

Для ефективної роботи над документом потрібно знати, як вирівнювання, абзацний відступ, відстань між абзацами та ін. Всі перелічувані параметри можна встановити після активізації команд: «разметка страницы» → «абзац», або відповідними кнопками на панелі інструментів.

Для ефективної роботи над документом потрібно знати як встановити такі параметри абзацу, як вирівнювання, абзацний відступ, відстань між абзацами та ін. Всі перелічувані параметри можна встановити після активізації команд: «разметка страницы» → «абзац», або відповідними кнопками на панелі інструментів.

Частина 2. Параметри сторінки

Всі параметри сторінки можна встановити за командами: «разметка страницы» → «Параметры страницы» або змінюючи розміри полів на відповідних лінійках. У вікні також можна встановити книжкову або альбомну орієнтацію сторінки.

Розділ 2. Колонтитули та формули

Частина 1. Колонтитули

Верхня або нижня частина сторінки документу може вміщувати колонтитул2. Для створення колонтитула використовують команди: «Вставка» → «Колонтитулы»,

після чого на екрані дисплея з’являється рамка для роботи з колонтитулами та панель інструментів.

В рамку можна включати «Илюстрации» ; кнопки панелі інструментів дають можливість автоматично вставляти в колонтитул елементи автотексту

Частина 2. Створення формул

Формула 1.

Частина 3. Границі і заливка.

Для створення границі та заливки абзацу використовують команди: «Разметка страницы» → «Границы страниц». Далі у вкладках «Граница» и «Страница» встановлюють відповідні параметри.

Розділ 3. Обєкти документу

Частина 2. Буквица.

Для

створення буквиці необхідно активізувати команди: «Вставка» → «Текст» → «Буквица».

34

56

89

78

Частина 1. Таблиці

Створіть таблицю та розрахуйте суми у стовпцях та рядках:

Таблиця 1. Розрахунок

1 Абзац – частина документу, обмежена маркерами абзацу, яка має власні параметри. Для створення нового абзацу необхідно відкрити діалогове вікно «Абзац» та вибрати відступ:

2 Колонтитул – верхній (нагорі сторінки) або нижній (внизу сторінки) – це надпис, який автоматично вказується.