Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. матер. 03_Market_y_banky_06.2012.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
676.35 Кб
Скачать

2.4 Плани та завдання до семінарських занять.

Семінарські заняттяз науки «Маркетинг у банку» — це організаційна форма навчального заняття, на якому студентами обговорюються питання з тем, визначених робочою навчальною програмою. В зв’язку з тим, що навчання студентів денної форми навчання проводиться без відриву від практики з виконаннямфахових практичних завдань на базах практики (як правило — у бан­ку), семінарські заняття проводяться виключно із студентами заочної та вечірньої форм навчання. Крім обговорення питань, що винесені на семінарські заняття, під час занять повадиться також обговорення виконаних рефератів, індивідуальних та модульнихзавдань, що передбачені для студентів цією робочою програмою. Для самооцінки рівня підготовки до семінарських занять студент дома виконує завдання для самоконтролю, що наведені до відповідної теми семінарських занять. Також студент може виконати проблемні завдання, які наведені до відповідної теми семінарських занять (одне завдання на власний вибір – може виконати дома, або під контролем викладача під час семінарського заняття – індивідуально або у малій групі). Інноваційні навчальні технології, що при цьому використовуються, зазначені по темах окремо.

Викладачем оцінюється окремо рівень теоретичних знань та рівень виконання індивідуальних практичних завдань. Рівень теоретичних знань може оцінюватись шляхом оцінки виступу студента стосовно питань, що винесені на обговорення, оцінки активності обговорення виконаних рефератів та індивідуальних завдань, якості виконання завдань для самоконтролю, якості виконання проблемного завдання, оцінки коротких письмових завдань або тестувань, що можуть проводитись викладачем під час семінарського заняття.

Плани семінарських занять (та завдання до них) для вечірньої форми навчання

Тема 1. Маркетинг та його специфіка в банківській сфері (2 години).

Питання для обговорення:

  1. Поняття маркетингу. Суттєві ознаки маркетингу.

  2. Особливості банківського маркетингу.

  3. Інструменти банківського маркетингу.

  4. Середовище банківського маркетингу.

  5. Необхідність застосування маркетингу банками України.

  6. Перспективи застосування маркетингу банками України.

Завдання для самоконтролю:

  1. Проаналізувати визначення потреби. З’ясувати, які потреби клієнтів задовольняє сучасний банк.

  2. Дати визначення побажань (запитів). Навести приклади запитів на банківському ринку.

  3. Проаналізувати спільні та відмінні риси понять «банківський продукт», «банківська послуга», «банківська операція» та їх значення для банківського маркетингу.

  4. Описати вплив мікросередовища на діяльність банку.

  5. Описати вплив макросередовища на діяльність сучасного банку.

Проблемні завдання:

  1. Дати огляд ситуації на банківському ринку України. Кількість банків, їх види, основні продукти та послуги.

  2. Порівняти рівень необхідності використання маркетингу в банках України та однієї із країн Західної Європи (на вибір).

Інноваційні навчальні технології, що використовуються: Дискусія в малих творчих групах по обговоренню проблемних завдань.