Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міні-Лекція.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
67.58 Кб
Скачать

Висновки

Банківська сфера є однією з провідних ланок фінансової системи, від стабільності якої залежить подальший розвиток економіки України, можливість виходу на міжнародні ринки та активної участі у глобалізаційних

процесах. Проаналізувавши сучасний стан функціонування банківської системи можна дійти висновку, що державі необхідно розробляти напрямки реформування банківської системи, спрямовані на її оздоровлення та розвиток. Реформа банківської системи потребує перш за все належного правового забезпечення. Досконале банківське законодавство це не лише нагальна потреба нашої держави, але й важливий крок до поліпшення економічної ситуаціі країни в цілому.

Незважаючи на відсутність в Україні основних системотворчих законодавчих актів з питань безпеки банківської діяльності, можна зазначити, що правова основа захисту інтересів банків все ж таки є. Наявність положень нормативно-правових актів дає можливість банкам на реалізацію права на захист своєї діяльності, проте правова система є однобічною. Постає потреба у вдосконаленні системи заходів безпеки банківської системи України.

Отже, щодо подальшого прогресивного розвитку банківської системи, а також безпечного її функціонування, забезпечення її надійності необхідно розробляти власні державні програми у сфері покращення банківських відносин, які б сприяли підвищенню стабільності та зростання економіки України.

Список використаних джерел:

  1. Закон України «Про банки і банківську діяльність» // Відомості Верховної Ради України від 07.12.2000 р. № 2121-ІІІ.

  2. Закон України «Про захист від недобросовісної конкуренції» від 7 червня 1996 р. № 236/96-ВР

  3. Кравченко І. Банківська система та проблеми стратегічного розвитку / І. Кравченко, Г. Багратян, Є. Мазіна // Вісник Національного банку України. - 2012. - №1. - С. 7-10.

  4. Музика-Стефанчук О. А. Фінансове право: Навч. посібник. -3-тє вид., доп. і перероб. -К.: Атіка. 2007. - 264 с.

  5. Статистичні дані – [сайт htpp: www. bank.gov.ua]