Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Виноски_варианты.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
50.69 Кб
Скачать

Варіант 8

Текст:

Аналіз особливостей формування ринку праці1) в Україні свідчить про те, що механізм його регулювання має враховувати, з одного боку, загальні закономірності організації ринку, властиві ринковій економіці, а з іншого — соціально-економічні та політичні особливості розвитку нашої держави.

Пояснювальний текст виноски:

Ринок праці —це система відносин, що виникають між державами з приводу узгодження попиту та пропозиції світових трудових ресурсів, умов формування робочої сили, оплати праці та соціального захисту.

Варіант 9

Текст:

У подальшому на зміну неповноцінній монеті прийшли паперові гроші. Вони з початку випускалися державними казначействами для покриття дефіциту державного бюджету і були обов’язковими для приймання по всіх видах платежів відповідно до того номіналу, який на них зазначався.

Пояснювальний текст виноски:

Паперові гроші —це гроші, які являють собою знаки вартості, виготовлені з паперу, і які заміщують в обігу певну кількість повноцінних грошей.

Варіант 10

Текст:

В середньому приблизно одну третину обсягом фінансових коштів підприємств становлять інвестиції1) (одноразові капітальні витрати).

Пояснювальний текст виноски:

Інвестиції — це довгострокові вкладення капіталу і підприємницької діяльності для одержання прибутку.

Варіант 11

Текст:

Пленум Верховного Суду України в постанові від 24 червня 1983 р. зазначає, що після закінчення шестимісячного строку “не може бути збільшена частка у спадщині з тих підстав, що хто-небудь зі спадкоємців відмовляється від спадщини на користь інших спадкоємців”1).

Пояснювальний текст виноски:

Верховний Суд України. Постанова Пленуму Верховного Суду України. Правові позиції щодо розгляду судами окремих категорій цивільних справ / Відп. ред. П.І.Шевчук. — С. 191.

Варіант 12

Текст:

Форма правління, як і будь-яке поняття в теорії держави і права, відображає стійкий взаємозв’язок між різними політико-правовими явищами і процесами1).

Пояснювальний текст виноски:

Форма державного правління — це організація верховної державної влади, що передбачає структуру державних органів, принципи їх взаємодії і ступінь участі населення в їх формування.

Варіант 13

Текст:

Капіталом корпорації є акціонерний капітал. Він складається із загальної вартості всіх акцій1), випущених корпорацією і проданих, та з наступних періодичних відрахувань з прибутку.

Пояснювальний текст виноски:

Акція —цінний папір, який свідчить про пайовий внесок її власника до статутного фонду акціонерного товариства і дає право на участь в управління ним та одержання відвідної частки прибутку у вигляді дивіденду.

Варіант 14

Текст:

Окрім акцій, акціонерні товариства можуть випускати облігації1) виплачуючи на них щорічно твердий процент. Кошти, одержані від випуску й продажу облігацій є, по суті, позиченими коштами, бо в установлений строк їх треба повернути власникам облігацій.

Пояснювальний текст виноски:

Облігація —цінний папір, який надає його власнику право на одержання доходу у вигляді твердої (незмінної) процентної ставки.