Скачиваний:
271
Добавлен:
20.03.2015
Размер:
355.84 Кб
Скачать

Еталон відповіді на копроцитограму № 7

Висновок: показники копроцитограми (твердий кал зниженої кількості 45гр., комкастої форми, коричневого кольору, лужної реакції зі слабким запахом та невеликою кількістю перетравлених м’язових волокон) свідчать про уповільнення транзиту по товстої кишці внаслідок спазму чи атонії на фоні функціонального або симптоматичного закрепу. У данному випадку спостерігаємо копрологічний синдром - синдром уповільненої евакуації з товстої кишці – закреп.

Заняття № 1

Еталон відповіді на копроцитограму № 8

Висновок: показники копроцитограми (рідкий, жовтого кольору кал, лужної реакції з великою кількістю м’язових волокон, дуже великим вмістом крохмалю та перетравленої клітковини, значною кількістю жирних кислот та мил і помірною - нейтрального жиру при невеликому вмісті сполучної тканини та йодофільної флори) свідчать про порушення процесів перетравлення харчових речовин у тонкій кишці, що може спостерігатись при ураженні самої кишки або при захворюванні підшлункової залози. У данному випадку спостерігаємо копрологічний синдром - синдром недостатності травлення у тонкій кишці.

Заняття № 1

Еталон відповіді на копроцитограму № 9

Висновок: показники копроцитограми (рідкий кал, кольору по типу «малінового желе» , нейтральної реакції з неприємним запахом, що містить у собі багато слизу, домішкі крові, лейкоцитів, скупчення кишечного епітелію, багато йодофільної флори, внутрішньоклітинного крохмалю, неперетравленої клітковини) свідчать про запальний процес у товстій кищці з кров'янистою діареєю, що найбільш характерно для неспецифічного виразкового коліту.

Заняття № 1

Еталон відповіді на копроцитограму № 10

Висновок: показники копроцитограми свідчать про відсутність відхілень від норми фізічних, хімічних та мікроскопічних властивістів дослідженого калу хворого. Але виявлені в калі хворого Ascaris Lumbricoides, що свідчить про наявність у хворого аскаридозу (наявність гельмінтів аскарид).

Соседние файлы в папке вариант №2 заданий