Скачиваний:
271
Добавлен:
20.03.2015
Размер:
355.84 Кб
Скачать

Еталон відповіді на копроцитограму № 2

Висновок: показники копроцитограми (збільшення кількості незмінених м’язових волкон, невелику кількість сполучної тканини) свідчать про порушення перетравлення м’язових волкон – креаторею, внаслідок порушення зовнішньосекреторної функції підшлункової залози (зокрема недостатньої секреції протеолітичних ферментів) на фоні хронічного панкреатиту.

Заняття № 1

Еталон відповіді на копроцитограму № 3

Висновок: показники копроцитограми (збільшення кількості калу до 400 г, мазеподібна консистенція, сірувато-жовтий кольор, смердючий запах та велика кількість нейтрального жиру, жирних кислот та мил) свідчать про порушення перетравлення жиру – стеаторею, внаслідок порушення зовнішньосекреторної функції підшлункової залози (зокрема недостатньої секреції фермента ліпази) на фоні хронічного панкреатиту.

Заняття № 1

Еталон відповіді на копроцитограму № 4

Висновок: показники копроцитограми (збільшення кількості калу до 300 г, пінистий характер калу, кисла реакція та кислий запах; велика кількість крохмалю, перетравленої клітковини та йодофільної флори) свідчать про порушення перетравлення вуглеводів – амілорею, внаслідок порушення зовнішньосекреторної функції підшлункової залози (недостатньої секреції амілолітичних ферментів) на фоні хронічного панкреатиту при надмірному харчовому навантаженню вуглеводами. У данному випадку спостерігаємо копрологічний синдром - бродильну диспепсію.

Заняття № 1

Еталон відповіді на копроцитограму № 5

Висновок: показники копроцитограми (кашкоподібна форма калу, темно-коричневий колір, лужна реакція та гнилісний запах, а також велику кількість перетравлюваної клітковини) свідчать про порушення перетравлення білків при недостатності протеолітичних ферментів, внаслідок порушення зовнішньосекреторної функції підшлункової залози на фоні хронічного панкреатиту. У данному випадку спостерігаємо копрологічний синдром - гнилісну диспепсію.

Заняття № 1

Еталон відповіді на копроцитограму № 6

Висновок: показники копроцитограми (кашкоподібний кал, світло-коричневого кольору, нейтральної реакції, зловоний з великою кількістю перетравленої клітковини, крохмалю та йодофільної флори та з невеликою кількістю м’язових волокон і мил) свідчать про порушення кінцевого етапу перетравлення у товстій кишці, можливо, через прискорену перистальтику на фоні функціональних розладів товстої кишки. У данному випадку спостерігаємо копрологічний синдром - синдром прискореної евакуації з товстої кишки.

Заняття № 1

Соседние файлы в папке вариант №2 заданий