Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Практичне заняття

.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
13.03.2015
Размер:
23.04 Кб
Скачать

Практичне заняття № 6

Тема; Структура, правила підготовки та оформлення результатів навчально-методичної і науково-дослідної діяльності вчителя

початкових класів (4 год.)

Теоретичні питання:

1. Принципи і прийоми конструювання навчальних текстів.

2. Технологія підготовки навчальної програми.

3. Технологія підготовки рекомендацій по вивченню навчальної дисципліни.

4. Принципи і прийоми конструювання наукових текстів.

Методичні рекомендації:

1. Розкрити поняття "навчальна інформація", "навчальний матеріал", "навчальний текст". Визначити вимоги, що висуваються до навчального тексту.

2. Знати причини за яких виникає необхідність розробки навчальних програм та вимоги, які висуваються до навчальних програм. Розглянути етапи розробки і технологію підготовки навчальної програми.

3. Визначити етапи розробки і технологію підготовки методичних рекомендацій. Розглянути структуру методичних рекомендацій.

4. Визначити прийоми конструювання основної частини наукового тексту.

5. Відшукайте в різних джерелах (підручниках, словниках, довідниках, періодичних виданнях тощо) якомога більше різних означень наступних понять: "навчальна інформація", "навчальний матеріал", "навчальний текст" випишіть їх в особистий словник (окремий блокнот з розділами за алфавітом), вказавши автора кожного означення та повні бібліографічні дані джерела.

6. Підготуйте доповідь на тему: "Технологія підготовки тез доповіді, виступу".

7. Відшукайте в різних джерелах (підручниках, словниках, довідниках, періодичних виданнях тощо) якомога більше різних означень наступних понять: "навчальна інформаїїія", "навчальний матеріал", "навчальний текст" випишіть їх в особистий словник (окремий блокнот з розділами за алфавітом), вказавши автора кожного означення та повні бібліографічні дані джерела.