Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

вопросы

.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
25.09 Кб
Скачать

Контрольні питання до практичного заняття № 9-10 до теми:

«Організація роботи аптек з товарними запасами»

1. Дайте визначення та приведіть класифікацію товарних запасів. Яке призначення товарних запасів і що до них належить?

2. Завдання і функції відділу запасів. Штат і обов'язки співробітників відділу.

3. Порядок складання замовлень на поставку фармацевтичних товарів від постачальників. Правила приймання товару в аптеці.

4. Дайте характеристику постачальникам товарів аптечного асортименту. Назвіть критерії вибору постачальників товарів аптечного асортименту.

5. Охарактеризуйте показник потреби у лікарських засобах і товарах аптечного асортименту. Як визначається потреба у лікарських засобах?

6. Які варіанти оплати постачальником за товари аптечного асортименту?

7. На підставі якої інформації здійснюється заявка аптеки на товари аптечного асортименту?

8. Які документи необхідні для взаємного пред'явлення аптеці і постачальнику товарів аптечного асортименту на початку їх співробітництва?

9. Охарактеризуйте процес прийомки товарів від постачальників товарів аптечного асортименту.

10. Які можуть бути претензії аптеки до постачальників ЛС та ВМП?

11. Які вимоги до термінів придатності лікарських засобів, що надходять від постачальників?

12. Міжнародні стандарти, що регулюють роботу з товарними запасами в аптеках (фарм. фірмах). Поняття про «Належну практику закупівель» (GРРР) і «Належну практику зберігання» (GSР). Значення виконання стандарту GРРР при організації закупівель ЛЗ за бюджетні кошти.

Рекомендована література:

1. Організація фармацевтичного забезпечення населення: Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл./ А.С. Немченко, А.А. Котвіцька, Г.Л. Панфілова та ін., за ред. А.С. Немченко. - X.: Авіста-ВЛТ, 2007. - С. 398-444.

2. ПРИКАЗ от 16 марта 1993 года N 44 ИНСТРУКЦИЯ по организации хранения в аптечных учреждениях разных групп лекарственных средств и предметов медицинского назначения.

3. Наказ МОЗ України від 30.10.2001 № 436. Про затвердження Інструкції про порядок контролю якості лікарських засобів під час оптової та роздрібної торгівлі.

4. Наказ МОЗ України від 08.07.2004 № 349. Про затвердження Правил проведення утилізації та знищення неякісних лікарських засобів.