Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
modul4virusologiya.doc
Скачиваний:
133
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
309.76 Кб
Скачать

ДОНЕЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА МІКРОБІОЛОГІЇ, ВІРУСОЛОГІЇ ТА ЕПІДЕМІОЛОГІЇ

ЗАГАЛЬНА ТА СПЕЦІАЛЬНА ВІРУСОЛОГІЯ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ

ДЛЯ СТУДЕНТІВ, ЩО НАВЧАЮТЬСЯ

ЗА КРЕДИТНО_МОДУЛЬНОЮ СИСТЕМОЮ НАВЧАННЯ

Навчальний посібник

Донецьк - 2008 р.

УДК

Название

Автори: Жадінський М.В., Слюсарев О.А., Мішин В.В., Гриценко Л.З., Ракша-Слюсарева О.А.

Донецьк.-2008.- с.

Посібник призначен для використання під час самостійної підготовки студентів до практичних занять з вірусології

Автори: Жадінський М.В., Слюсарев О.А., Мішин В.В., Гриценко Л.З., Ракша-Слюсарева О.А.

Рецензенти:

Методист навчально-методичного кабінету ДонНМУ,

доцент О.Б.Прокопенко

Доцент кафедри організації вищої освіти та управління охороною здоров`я та епідеміології ФПН, доцент Л.І.Слюсарь

Затверджено Вченою Радою ДонНМУ ім. М.Горького 30 жовтня 2008р.,

протокол № 2008р.

Система програмно - цільового планування управління якістю підготовки фахівця призначається для всебічного поліпшення теоретичної і професійної підготовки лікаря та орієнтована на кінцеві цілі навчання. Методичні розробки для студентів, що складені відповідно до цієї системи навчання, рекомендується для організації самостійної роботи як у процесі підготовки до практичних занять, так і на кафедрі під час проведення занять. Розроблені методичні вказівки дозволяють сформувати у студентів відповідну мотивацію до вивчення загальної і спеціальної вірусології, а також виробити прагнення до самоосвіти та уміння застосовувати свої знання і отримані навички для рішення практичних задач.

ВВЕДЕНИЕ

Умение правильно определить характер исследуемого материала, сроки его взятия от больного, выбрать соответствующий метод диагностики для микробиологического исследования и оценить результаты этого исследования для постановки микробиологического диагноза должны быть сформированы в процессе преподавания частной микробиологии.

Решение указанной задачи затруднительно без методических указаний для студентов, помогающих им организовать процесс обучения.

Данное учебное пособие представляет собой набор методических указаний для студентов к практическим занятиям по темам, входящим во второй и третий модули.

В методических указаниях раскрывается актуальность темы, сформулированы общие и конкретные цели обучения, приводится перечень теоретических вопросов, которые необходимо усвоить студенту во время подготовки к занятию и перечень источников информации, где можно найти ответы на поставленные вопросы. Предлагаются вниманию студента ориентировочная основа действия, образец протокола практического занятия, инструкции к проведению определенного исследования. К каждой теме разработаны графы логической структуры, позволяющие системно оценить предмет изучения и задания в виде тестов формата А, по которым студент во время внеаудиторной подготовки может самостоятельно проверить умение применять полученные знания для решения ситуационных задач, реализующих конкретные цели обучения. Такие методические указания будут способствовать повышению качества профессиональной подготовки будущих врачей по курсу медицинской микробиологии.

Модуль 4. Вірусологія загальна та спеціальна.

Цілі модуля. 1.Інтерпретувати біологічні властивості патогенних та непатогенних вірусів та закономірності їх взаємодії з макроорганізмом, з популяцією людини і зовнішнім середовищем.

2.Трактувати основи вірусологічної діагностики, етіотропної терапії та специфічної профілактики вірусних інфекцій

Змістові модулі:

10.Загальні властивості вірусів. Механізми взаємодії вірусів з макроорганізмом. Методи культивування вірусів. Лабораторна діагностика вірусних інфекцій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]