Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВiТ на практику 3 курс.(переробити).docx
Скачиваний:
210
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
64.88 Кб
Скачать

5. Організація зберігання машин

У сільськогосподарських підприємствах машини тривалий час не використовуються і піддаються фізичному зносу. Понад половину сільськогосподарських машин використовуються у виробництві не більше 10% часу протягом року. Тому потрібно організувати таке їх зберігання, щоб запобігти негативній дії корозії, старіння, деформацій та інших дій, а також розукомплектуванню машин.

 

В ПрАТ «Зернопродукт МХП»» існує кілька способів зберігання техніки.

  1. У приміщеннях закритого типу зберігають машини складні й цінні, а також ті, що мають легкопсувні деталі (текстильні, гумові тощо). При цьому машини захищені від негативної дії атмосферних опадів, температурних коливань, а це сприяє зниженню витрат на їх зберігання. Машини в приміщеннях розміщують рядами з відстанню між ними 1 м, а між машинами в ряду – 0,7 м.

  2. Під навісами — відстань між рядами і між машинами в ряду така сама, як і в першому випадку.

  3. На відкритих майданчиках, які обладнують у місцях незатоплюваних та захищених від снігових заметів. Поверхня майданчика повинна мати уклон 2–3° в одну або дві сторони. За периметром викопують водовідвідні канави. Майданчики мають суцільне або у вигляді смуг тверде покриття. Відстань між рядами машин не менше 6 м, а між машинами в ряду — 0,7 м.

  4. Комбінований спосіб, коли з машин знімають окремі вузли і деталі, які здають на склад, а самі машини зберігають під навісами або на відкритих майданчиках. Це найпоширеніший спосіб.

 

Машини потрібно зберігати по видах і марках. Звичайно, більш раціональним є зберігання техніки, коли господарство має обладнаний машинний двір (виробничу базу), тобто комплекс інженерно-технічних споруд для техобслуговувань і ремонтів машин, збирання і обкатки нових машин, регулювання та комплектування агрегатів, зберігання техніки й забезпечення паливно-мастильними матеріалами.

Центральний має такі сектори:

  • для проведення техобслуговувань і ремонтів тракторів, комбайнів та сільськогосподарських машин;

  • для техобслуговувань і ремонтів автомобілів;

  • для зберігання техніки; для зберігання нафтопродуктів і заправлення машин.

 

6.Загальні висновки та пропозиції

Під час проходження моєї практики на у ПрАТ «Зернопродукт МХП» я придбав практичні навички з виробничої діяльності сільськогосподарської техніки. В процесі проходження практики було виявлено, що господарство займається рослинництвом та тваринництвом. Після реалізації своєї продукції отримує непоганий прибуток. В планах на майбутнє є збільшення посівної площі за рахунок оренди земель в інших селах.  Також під час виконання завдань практики я ознайомився з різноманітною технікою і виконував деякі технологічн роботи, які пропонувала керівник практики від підприємства.

Особисто мені на практиці дуже сподобалося.