Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Болонский для студентов / Опорный конгспект.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
15.02.2015
Размер:
424.45 Кб
Скачать

15. Болонський процес: матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції „Проблеми модернізації освіти України в контексті Болонського процесу" 20-21 лютого 2004 р. М. Київ

У книзі викладаються матеріали конференції щодо проблем модернізації освіти України в контексті Болонського процесу.

16. Національна доповідь щодо вступу України в Болонський процес

За ред. Кремен ь В.Г., Степко М. Ф., Левківський К.М.; К., Освіта України, 2004р.

У доповіді розглянуті питання організації управління системою освіти, двохступеневоїсистеми вищої освіти, визнання ступенів та термінів навчання, соціального виміру Болонського процесу та інші питання.

17. Науково-освітній потенціал нації. Погляд у XXI століття.

Том І. Пріоритет інтелекту.

Том II. Освіта і наука творчий потенціал державо- і культуроутворення.

Том ІІІ. Модернізація освіти.

Автори: В. Литвин, В. Андрущенко, А. Гуржш,С. Довгий, В. Зайчук,

В. Кремень, Е. Кутерець, В, Огнев’юк, В. Скотний, А. Толстоухов.

Нове доповнене видання, жовтень 2004р.

Пропоноване видання присвячене обгрунтуванню запровадження сучасної Національної доктрини розвитку освіти, має пошуковий характер, запрошує до роздумів про долю держави і народу України та роль інтелектуального потенціалу в її розвитку, до дискусії та творчої співпраці. Воно розраховане на всіх, кому е не байдужою доля народу, суспільства й особистості, хто торує шлях у майбутнє своєю творчою працею. Пропоноване видання є необхідним для керівників освітніх закладів України всіх рівнів і досить корисним для науковців.

Перший заступник міністра В.С.Журавський

18. Нормативно-нравові документи з питань вищої освіти (св)

Заред. Я.Я. Болюбаша, К., 2004р

Систематизовано найновіші нормативно-правові акти, що стосуються вищої освіти України станом на 01.04.04р., які регулюють питання організаціїнавчально-виховного процесу у вищих навчальних закладах, умови праці педагогічних працівників, процеси ліцензування та акредитації вищих навчальних закладів.

19. Принципи управління вузом

Богояіб Т.М.К.:МОН, вид. 2-е, доповнене, 2004

У монографії розглядається ВУЗ як система управління, викладаються основні питання економіки і організації його діяльності: структура, принципи, завдання, особливості управління. Дасться характеристика обов’язків керівників і управлінських підрозділів. Розглядаються економічні особливості існування вищих навчальних закладів, їх роль в економіці країни.

20. Моніторинг стандартів освіти

За ред. А. Тайжнмана і Т. Постгвейта

Книжка допоможе пізнати стандарти освіти в діяхронному й синхронному аспекті,ознайомить читача зі системою показників і з емпіричною таксономією світових освітніх систем. Обгрунтовано підходи до встановлення стандартів досягнень з акцентом на валідності й надійності вимірювання результатів навчального процесу, а також на критичних точках визначення стандартів. У праці вироблено схему вимірювання освітніхзмін, запропоновано технічні стандарти

21. Настольная книга издателя

Е.В. Малышкин, А.3. Мильчин, А.А. Паслов, А.Щедрин

Справочное пособие солержит рекомендации й необходимые нормативнме материалы по использованию настольно-издательских систем при подготовке книжных й других изданий к пенати. Информация о видах пенати, форматах изданий. требованиях к обработке иллюстративных материалов поможет издателям ІІланировать свою деятельность й снять множество проблем производственного зтапа подготовки книжной продукции.

22. Вища освіта України

Каталог вищих навчальних закладів України, 2004, 408 c.

Інформацію про вищі учбові заклади України розміщено у 26 територіальних розділах, усерединіяких зроблено сортування за алфавітом. Кожному учбовому закладу присвоєно персональний номер, на який посилається система алфавітного пошуку учбових закладів та спеціальностей.

23-24. Телефонний довідник вищих навчальних закладів України.

(Довідник друкований. Довідник на СD) Довідник вмішує телефони, адреси та інші контактні відомості про Міністерство освіти і науки України , Адміністративно-господарський департамент. Департамент загальної середньої та дошкільної освіта. Департамент професійно-технічної освіти. Департамент вищої освіти. Департамент науково-технічного розвитку, організації та установи при Міністерстві освіти і науки України, вищі навчальні заклади України І-IV ступенів акредитації, про їх керівний склад, телефони гол. бухгалтерів тощо.

ПИТАННЯ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ РЕФЕРАТІВ

1. Євроінтеграція України як чинник соціально-економічного розвитку держави.

2. Болонський процес як засіб інтеграції і демократизації вищої освіти.