Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Болонский для студентов / Опорный конгспект.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
15.02.2015
Размер:
424.45 Кб
Скачать

5. Болонський процес: Документи

Укладачі: ТимошенкоЗ.І., Козаченко О.І., Греков А.М., Гапон Ю.А., Палеха Ю.І. - К.. 2004.

У виданні друкуються документи Болонського процесу. Документи подані англійською, українською та англійською мовами (неофіційний переклад).

6. Болонський процес: Нормативно-правові документи

Укладачі: ТимошенкоЗ.І., Козаченко О.І., Греков А.М., Гапон Ю.А., Палеха Ю.І. - К.. 2004.

Видання містить нормативно-правові документи. накази та інструктивні листи Міністерства освіти і науки України щодо питань реалізації положень Болонської декларації в системі вищої освіти і науки України. Для викладачів вищої і середньої школи та всіх, кого цікавить модернізація освіти в Україні.

7. Основні засади розвитку вищої освіти України в контексті Болонського процесу (документи і матеріали 2003-2004рр.)

За редакцією В.Г. Кременя Авторський колектив: М. Ф. Степко, Я. Я. Болюбаш, В.Д. Шинкарук, В.В. Грубінко, І.І. Бабін. 2004 р. ф.А4.

Видання містить інформацію про основні підходи та етапи формування зони європейської вищої освіти, висвітлює Європейську систему перерахування кредитів – ЕСТ8. а також матеріали Міністерства Науки та Освіти України щодо основних засад розвитку вищої освіти в контексті Болонського процесу.

8. Матеріали Всеукраїнської наради ректорів вищих навчальних закладів „Вища освіта України і Болонський процес" 2004.

Матеріали містять доповіді керівників Міністерства освіти і науки України, ректорів вузів, директорів заводів та інших учасників наради, а також виступи.

9. Кредитно-модульна технологія навчання

Навчальний посібник

Автор: Сікорськиїі П.І. За редакцією Тимошенко О., Журавського В,С. та ін. - К., 2004

Рекомендовано Міністерством освіти та науки як навчальний посібник для викладачів, науковців та студентів.

10. Болонськии процес і навчання впродовж життя

Степко М.Ф.,Е.В.Клименко, Л.Л. Товажнянський, 2004 р.

Подано аналіз основних офіційних документів Болонського процесу. Наведено їх повні тести в оригіналі (англійською мовою) та перекладі на українську мову. Розглянуто концепцію навчання впродовж життя у сучасному баченні цього явища І в контексті Болонського процесу. До монографії додається диск з текстами багатьох європейських документів стосовно Болонського процесу та кавчання впродовж життя.

Для науково-педагогічних працівників системи вищої освіти, студентів і аспірантів вищих навчальних закладів.

11. Болонський процес: цикли, ступені, кредити

Л.Л. Товажнянський, Є.І. Сокол, Б.В.Клименко— 2004.

Подано аналіз основних офіційних документів Болонською процесу стосовно ступенів і циклів вищої освіти, а також системи кредитів НСТ5. До монографіїдодається диск з текстами багатьох європейських документів стосовно Болонського процесу та документами, що були розроблені в НТУ в процесі підготовки до педагогічного експерименту щодо запровадження кредитно-модульної системи організації навчального процесу.

14. Болонський процес: модель структури додатку до диплому

Викладачі Тимошенко З.І., Козаченко О.І., Треков А.М., Гапон Ю.А., Пилеха Ю.І. - К., 2004.

У виданні розкривається модель структури додатка до диплома, яка розроблена Об’єднаною Європейською комісією, Радою Європи і робочою комісією і ЮНЕСКО/СВРЕ. Мета даної побудови додатка до диплома — надати вичерпні об’єктивні данні, покликані забезпечити міжнародну „прозорість", а також кваліфікацій (дипломів, ступенів, сертифікатів). Для викладачів вищої та середньої школи та всіх, кого цікавить модернізація освіти в Україні.