Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диордийчук_Методич_Ассемблер.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
14.02.2015
Размер:
314.37 Кб
Скачать

32

http://vkontakte.ru/id6409289#/id135128294

Міністерство освіти і науки України

Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова

Методичні вказівки

до практичних робіт з курсу

"Інформаційно-керуючі системи та комплекси"

Частина 1

Миколаїв 2009

УДК 681.326

Назарова Н.С., Вінниченко Д.В., Козирєв С.С. Практичні роботи з курсу "Інформаційно-керуючі системи та комплекси": методичні вказівки у 2 частинах. – Миколаїв: НУК, 2009. – Ч.1. – 33 с.

Кафедра імпульсних процесів і технологій

Практичні роботи, включені в методичних вказівок, містять вузлові питання по розробці програм і створенню завантажувальних модулів, що використовуються в інформаційно-керуючих системах електророзрядних установок. Час виконання кожної роботи складає 4 аудиторні години. З метою полегшення підготовки і проведення практичних робіт надаються деякі теоретичні відомості. Великий обсяг інформації міститься у інтерактивному довіднику [2] і довіднику ng.exe [3], що додатково надаються студенту. Це не виключає лекційної підготовки і використання рекомендованої літератури. Методичні вказівки призначено для студентів спеціальності "Імпульсні процеси і технології" з метою підготовки бакалаврів з напряму 6.050701 "Електротехніка та електротехнології".

Рецензент доктор фіз.-мат. наук В.С.Крутіков

 Видавництво, 2009

вступ

Для створення інформаційно-керуючих систем та комплексів використовуються промислові комп'ютери, у тому числі комп'ютери на базі Intel Pentium. Для оптимального програмування таких комп'ютерів необхідно добре знати їх архітектуру. Такі знання набуваються при вивченні мови низького рівня – асемблеру. Керування апаратними засобами інтерфейсів введення/виводу методами безпосереднього їх програмування з використанням переривань DOS і функцій API Windows застосовується також у мовах високого рівня. Тому інформація, наведена у методичних вказівках, дозволить отримати необхідні навики створення ефективних програм керування технологічними процесами.

Успішне освоєння основ дисципліни дозволить вивчити архітектуру сучасних мікропроцесорів і одержати вміння розробки програмного забезпечення систем керування установок для електророзрядних технологій.

Організація і порядок виконання практичНих робіт

Практичні роботи з курсу "Інформаційно-керуючі системи та комплекси" є частиною однойменного курсу і призначені для практичного освоєння досліджуваного матеріалу.

Перед виконанням лабораторних робіт студенти проходять загальний інструктаж.

Студенти повинні дбайливо відноситися до обладнання.

До виконання лабораторної роботи студент допускається після теоретичної підготовки і вивчення виконуваного завдання.

На початку занять викладач перевіряє готовність студента до виконання майбутньої роботи.

Студент приступає до виконання роботи з ДОЗВОЛУ викладача.

По кожній роботі оформляється звіт, що повинний містити: найменування роботи, мету виконання роботи, короткі теоретичні відомості, опис виконаного завдання, робочий лист виконаного завдання, висновки.

При здачі звіту викладач опитує студента в обсязі матеріалу виконаної роботи, після чого робота вважається зарахованою.