Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

u_zadachi_2

.pdf
Скачиваний:
297
Добавлен:
12.02.2015
Размер:
474.48 Кб
Скачать

31

32

РЕЦЕНЗІЯ

на «ЗБІРНИК ЗАВДАНЬ ТА ВПРАВ З МЕДИЧНОЇ ХІМІЇ, частина 2»

складений доцентом кафедри біологічної та загальної хімії Смірновою О.В.

Збірник завдань, що рецензується, складений згідно із освітньокваліфікаційними характеристиками, Програмою із медичної хімії, розробленої на засадах Європейської кредитно-модульної системи (ESTS).

До частини 2 Збірника входять задачі до тем модуля 2 «Рівновага в біологічних системах на межі розділу фаз»: теплові ефекти хімічних реакцій, хімічна кінетика, хімічна рівновага та ін., а також завдання із курсу колоїдної хімії. Заслуговує уваги вірна з методичної точки зору структура даного збірника. Перед алгоритмом завдань коротко формулюються теоретичні положення та основні розрахункові формули. Приклади даються різного типу, щоб студент міг використати їх алгоритми для рішення будь-якої ситуаційної задачі. Сам алгоритм подано так, що студент бачить логічну послідовність у вирішені задачі. Позитівнім є те, що багато завдань можна використати для розрахунків, які необхідні для рішення деяких медичних проблем. Для перевірки засвоєння матеріалу даються задачі для самостійного розв`язання із відповідями, щоб студент міг перевірити правильність рішення їх.

Даний Збірник дуже актуальний, оскільки на сьогодні відсутній типовий збірник задач, який би відповідав вимогам сучасної Програми із медичної хімії.

Збірник рекомендований для використання студентами 1курсу медичного, стоматологічного факультетів та студентів факультету медичної психології..

33

Резензент:

Ющенко Т.І. – к.х.н., доцент,

 

зав кафедри фармацевтичної

 

хімії ВНМУ ім.. М.І.Пирогова

РЕЦЕНЗІЯ на «ЗБІРНИК ЗАДАЧ ТА ВПРАВ

З МЕДИЧНОЇ ХІМІЇ»

Частина 2 складений доцентом кафедри біологічної та загальної хімії Смірновою О.В.

Збірник завдань складений згідно з освітньо- -кваліфікаційними характеристиками, Програмою з медичної хімії, розробленої на засадах Європейської кретидно – модульної системи(ЕSTS).

До частини 2 Збірника входять задачі до тем модуля 2 «Рівновага в біологічних системах на межі розділу фаз» : теплові ефекти хімічних реакцій, хімічна кінетика, хімічна рівновага та ін., а також завдання із курсу колоїдної хімії – будова міцели. Перед алгоритмом задач коротко формулюються теоретичні положення та основні розрахункові формули. Даються приклади задач різного типу, щоб студент міг використати іх алгоритми для рішення будь-якої ситуаційної проблеми. Алгоритм кожного варіанту задач подано в логічній послідовності, так, що у студента має створитися повне уявлення про хід розв`язання задачі. Важливим та позитивним є ті, що багато завдань можна використати для розрахунків, які необхідні для рішення деяких медичних проблем. Для перевірки засвоєння матеріалу даються задачі для самостійного розв`язання із відповідями, щоб студент міг перевірити правильність рішення їх.

Даний Збірник дуже актуальний та необхідний, оскільки на сьогодні відсутній типовий збірник задач, який би відповідав вимогам сучасної Програми із медичної хімії.

Збірник рекомендований для використання студентами 1курсу медичного, стоматологічного факультетів та студентів факультету медичної психології..

34

Рецензент:

Михайлова І.В. – к.х.н., доцент

 

кафедри фармацевтичної хімії

 

ВНМУ ім. М.І.Пірогова

АНОТАЦІЯ

посібника «Збірник задач та вправ з медичної хімії» частина 2

Збірник завдань складений згідно із Програмою з медичної хімії для вищих медичних закладів освіти Україні III – IV рівнів акредитації у відповідності із освітньокваліфікаційними характеристиками і освітньо – професійними програмами підготовки фахівців, експериментальним навчальним планом, розробленим на засадах Європейської кретидно – трансферної системи

(ЕSTS).

Частіна 2 Збірника містить задачі до тем модуля 2 «Рівновага в біологічних системах на межі розділу фаз».

Даний Збірник необхідний, оскільки на сьогодні відсутній типовий збірник задач, який би відповідав вимогам сучасної Програми із медичної хімії. Збірник рекомендований для використання студентами 1курсу медичного, стоматологічного факультетів та студентів факультету медичної психології..

Автор

Смірнова О.В., к.х.н.,

 

доцент кафедри загальної

 

та біологічної хімії

 

ВНМУ ім.М.І.Пирогова

35

36

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]