Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
yayaya.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
12.02.2015
Размер:
50.85 Кб
Скачать

Варіант 1

  1. А, Б, Г, З

  2. Г, Є

  3. А, В

  4. А, Б, Г

  5. В, Г, Е

  6. Б

Непрацездатність (утрата працездатності) - це стан здоров'я(функцій організму) людини, обумовлений захворюванням, травмоютощо, який унеможливлює виконання роботи визначеного обсягу,професії без шкоди для здоров'я.Захворюваність із тимчасовою втратою працездатності вивчається середпрацюючих і враховує випадки захворювань, результатом яких є невихід нароботу. Одиницею обліку є випадок втрати працездатності.

Обліковим документом для є листок непрацездатності.Листок непрацездатностівидаєтьсялікувальним закладом. У листкузазначається вид непрацездатності та час звільнення з роботи. На зворотномубоцілікарняноговідділомкадрівабокерівникомпідприємствавизначаєтьсябезперервний стаж роботи на підприємствізгідно з трудовою книжкою. Довідкапро заробітну плату заповнюєтьсябухгалтерієюпідприємства.

Виданийлікувальним закладом післяодужання листок працівникзобов'язаний подати адміністраціїпідприємстваабоорганізації.

1. При захворюванні та травмі.

1.1. Видається листок на весь періодхвороби до відновленняпрацездатностіабовстановленнягрупиінвалідності (МСЕК).

1.2. Лікуючийлікар в амбулаторно-поліклінічнихумовахвидає листокодночасно максимально на 5 календарнихднів, з наступнимпродовженняммаксимально ще на 5 днів.З 10-го до 30 дня, ЛН видається за двомапідписами – завідуючоговідділенням та лікуючимлікарем не рідше одного разу на 10 днів. ДаліЛНпродовжуєтьсяклініко-експертноюкомісією, але не більшеніж на термін,встановлений для направлення на МСЕК (4 місяці у зв'язку з одним і тимсамим захворюванням за останні 12 місяців при безперервномулікуванні та5 місяців при лікуванні з перервами, при туберкульозі — 10 місяцівз днянастаннянепрацездатності).

1.3. В сільськіймісцевості (з одним лікарем) листок видаєтьсяособисто однимлікарем з продовженням у порядку передбаченому п. 1.2 до 14 днів.Фельдшер має право видавати листок особисто не більшеніж на три дні зподальшимнаправленнямнепрацездатного до лікаря.

1.4. Листок при захворюванні, травмі, в т. ч. і побутовій, видається в деньвстановленнянепрацездатності, враховуючисвяткові і вихіднідні. У разізвертанняпісляробочого дня, за згодоюнепрацездатного, листок може бутивиданий з наступного календарного дня.

1.5. У разілікування в стаціонарі листок видастьсялікуючимлікаремспільно ззавідувачемвідділення за весь періодстаціонарноголікування, для іногородніхще на час проїзду до місцяпроживання.За потреби в продовженнілікування в амбулаторнихумовах листок можебути продовженийстаціонаром максимально на три дні.

1.6. За тимчасовоїнепрацездатності, зумовленійзахворюваннямабо травмою,щосталасявнаслідок алкогольного, наркотичною, токсичного сп'яніннячидії,поєднаних з таким сп'янінням, щовизначається ЛКК, листок видається з відповідноюпозначкою в медичнійкарті та в листку непрацездатності.

1.7. На періодінвазивних .методівобстеження та лікування (ендоскопія збіопсією, гемодіалізтощо) ізамбулаторнихумовах: листок видаєтьсялікуючимлікаремзгідно з рішенням ЛКК.

1.8. При протезуванні у стаціонарах протезно-ортопедичнихпідприємствсистемиМіністерствапраці та соціальноїполітикиУкраїни листок видається начас протезування і проїзду до стаціонару і назад.

1.9. При виробничійтравмі, професійномузахворюванніабозахворюванніна туберкульоз, якщохворийнепрацездатний до своєїосновноїроботи, ЛКК,а за їївідсутностілікуючийлікар з дозволу головного лікаря, призначаєпереведення на іншу роботу без порушенняпроцесу /лікування з видачею листканепрацездатностітерміном до 2 місяців, з дотриманням при цьомутермінівпродовженнявідповідно до п. 1.2. цьоговитягу.

1.10. Якщотимчасованепрацездатність настала поза постійниммісцемпроживання і роботи (відрядження, відпустка, сана-торно-курортнелікуваннятощо) листок (довідка) видається з дозволу головного лікаря ЛПЗ на кількістьднівнепрацездатності з урахуваннямднів, потрібних для проїзду до постійногомісцяпроживання.

2. По догляду за хворим членом сім'ї, здоровою дитиною та дитиною-інвалідом.

2.1. По догляду за дорослим членом сім'ї, хворою дитиною старшою14 років листок видасться в амбулаторно-поліклінічнихумовах на термінмаксимально три дні. У ви-нятковихвипадках за рішенням ЛКК листокпродовжується, але не більшеніж на 7 календарнихднів разом.

2.2. По догляду за хворою дитиноювіком до 14 років листок видається небільшеніж на 14 календарнихднів, а за дитиною, постраждалоювнаслідокаварії па ЧАЕС, на весь, періодїїхвороби, включаючи санаторно-курортнелікування.Якщодитинапродовжуєхворіти, по закінченні максимального термінувидачі листка, видаєтьсядовідкавстановленоїформи (ф. № І38/о).

2.3. Післявипискидитинизістаціонару в гострийперіодзахворювання листоквидаєтьсяабопродовжується до одужання, але в межах встановленоготерміну зурахуваннямднів листка, щобуввиданий для стаціонарноголікування.

2.4. Під час стаціонарноголікуваннядітейвіком до 6 років одному ізчленівсім'їабоіншійособі, яка здійснює догляд, видається листок на весь періодперебування в стаціонарі.По догляду за дітьми старшого піку (6—14 років) листок видається на період,коли за висновком ЛКК дитинапотребує,індивідуального догляду.По догляду за дітьми до 14 років, інфікованихСНІДом та постраждалихвіднаслідківаварії на ЧАЕС, листок видається на весь періодперебування встаціонарі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]