Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Akusherstvo_i_ginekologiya-2

.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
12.02.2015
Размер:
43.52 Кб
Скачать

Крок 2. Загальна лікарська підготовка 2014 рік.

4. Акушерство і гінекологія-2

121

Хвора 55-ти років звернулась зі скаргами на ниючий біль внизу живота. З анамнезу: менструальний цикл без порушень. У 40 років оперована з приводу виразки шлунка. При обстеженні: живіт м'який, в гіпогастральному відділі чітко визначається цупка, горбиста пухлина, обмежено рухома. При вагінальному дослідженні: шийка матки циліндрична, чиста. Тіло матки окремо не пальпується, з обох сторін від матки визначаються цупкі, нерівної поверхні пухлини, нерухомі, що наповнюють всю порожнину малого тазу. Який діагноз найбільш імовірний?

@ Рак Крукенберга

Фіброміома яєчників

Гранульозоклітинна пухлина яєчників

Двосторонній піооваріум

Субсерозна фіброміома матки

#

122

Дівчинка 14-ти років поступила до гінекологічного відділення зі скаргами на значні кров'янисті виділення зі статевих шляхів протягом 10-ти днів. В анамнезі - нерегулярний менструальний цикл з початку менархе. Менархе з 11-ти років. При ректо-абдомінальному обстеженні патології не виявлено. Який попередній діагноз?

@ Ювенільна маткова кровотеча

Аденоміоз

Травма зовнішніх статевих шляхів

Хвороба Верльгофа

Поліп ендометрію

#

123

Хвора 26-ти років надійшла до гінекологічного відділення зі скаргами на болі внизу живота, мажучі кров'янисті виділення до та після менструації протягом 5 днів. Захворювання пов'язує з перенесеним абортом 2 роки тому. Протизапальне лікування ефекту не дало. При бімануальному дослідженні: матка збільшена, щільна, болюча, гладка. При гістероскопії в ділянці дна матки видно темно-червоні отвори, з яких виділяється темна кров. Який діагноз відповідає даній клінічній картині?

@ Внутрішній ендометріоз

Поліменорея

Гіперменорея

Субмукозний фіброматозний вузол

Дисфункціональна маткова кровотеча

#

124

Вагітна 28-ми років надійшла в стаціонар із скаргами на болі внизу живота та кров'янисті виділення із статевих шляхів. Бімануально: матка м'яка, збільшена до 9 тижнів вагітності, цервікальний канал вільно пропускає палець. У вічку промацується частини ембріональної тканини. Із піхви - помірна кровотеча. Яке лікування слід провести хворій?

@ Інструментальне вилучення ембріональної тканини

Спостереження за хворою

Призначення гормонів

Гемостатична та антианемічна терапія

Призначення сберігаючої вагітність терапії

#

125

Дівчина 16-ти років скаржиться на болючість і нагрубання молочних залоз, головні болі, подразливість, набряклість нижніх кінцівок. Дані симптоми турбують з початку менархе, з'являються за 3-4 дні до початку чергової менструації. При гінекологічному огляді патології не виявлено. Яке захворювання у дівчини?

@ Передменструальний синдром

Неврастенія

Захворювання нирок

Мастопатія

Захворювання серцево-судинної системи

#

126

До гінеколога на 20-у добу післяпологового періоду звернулась жінка 22-х років зі скаргами на біль у лівій молочній залозі, гнійні виділення з соска. Об'єктивно: Ps- 120/хв., tо- 39оC. Ліва молочна залоза болюча, більша за праву, шкіра її гіперемована, у верхньому квадранті - інфільтрат 10х15 см із розм'якшенням всередині. У крові: ШЗЕ- 50 мм/год., лейк.- 15,0*109/л. Якою буде тактика лікаря?

@ Госпіталізувати до хірургічного відділення для оперативного лікування

Направити до гінекологічного відділення

Направити у післяпологове відділення

Направити до хірурга поліклініки для консервативного лікування

Розітнути абсцес молочної залози в жіночій консультації

#

127

Породілля 27-ми років, пологи ІІ, термінові, нормальні. 3 доба післяпологового періоду. Температура тіла 36,8oC, Ps- 72/хв, АТ- 120/80 мм рт.ст. Молочні залози помірно нагрубли, соски чисті. Живіт м'який, безболісний. Дно матки на 3 поперечних пальця нижче пупка. Лохії кров'янисті, помірні. Який діагноз можна встановити?

@ Фізіологічний перебіг післяпологового періоду

Субінволюція матки

Післяпологовий метроендометрит

Залишки плацентарної тканини після пологів

Лактостаз

#

128

Породілля 31-го року, пологи перші, термінові, стрімкі. ІІІ період пологів без особливостей, матка скорочена, щільна. При огляді пологових шляхів: розрив задньої стінки піхви зліва - ушито кетгутом. Через дві години жінка скаржиться на відчуття тиснення на задній прохід, болючість у ділянці промежини; виділення з піхви незначні, набряк вульви. На що, найбільш імовірно, вказує дана клінічна картина?

@ Гематома піхви

Розрив шийки матки

Геморой

Розрив матки, що стався

Гіпотонічна кровотеча

#

129

Хвора 34-х років скаржиться на безплідність, відсутність менструації протягом 2-х років після штучного аборту, що ускладнився ендометритом. Об'єктивно: зовнішні статеві органи - без патології, оволосіння за жіночим типом. За даними функціональних тестів - двофазний овуляторний яєчниковий цикл. Яка форма безплідності має місце у даному випадку?

@ Маткова

Яєчникова

Гіпофізарна

Гіпоталамічна

Імунологічна

#

130

До пологового відділення госпіталізована першовагітна 25-ти років у терміні 39 тижнів зі скаргами на нерегулярні перейми. Інтенсивність скорочень матки не змінюється, проміжки між ними залишаються довгими. При бімануальному дослідженні - шийка матки центрована, м'яка, довжиною до 1,5 см, розкриття шийки матки немає. Який діагноз має бути виставлений?

@ Вагітність І, 39 тижнів, прелімінарний період

Вагітність І, 39 тижнів, пологи І, 1 період, латентна фаза

Вагітність І, 39 тижнів, пологи І, 1 період, активна фаза

Вагітність І, 39 тижнів, пологи І, 1 період, фаза прискорення

Вагітність І, 39 тижнів, патологічний прелімінарний період

#

131

Хвора 38-ми років поступила зі скаргами на різкі болі внизу живота, підвищення температури тіла до 38,8oC, виділення слизово-гнійні. Пологів не було, 2 штучних аборти. Статеве життя поза шлюбом. При гінекологічному обстеженні: матка не змінена. Придатки - збільшені, болючі з обох сторін. Виділення з піхви гнійні, значні. Яке дослідження потрібно провести для підтвердження діагнозу?

@ Бактеріологічне та бактеріоскопічне дослідження

Гістероскопія

Вишкрібання стінок порожнини матки

Кольпоскопія

Лапароскопія

#

konec:

#end

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]