Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ИНДЗ.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.02.2015
Размер:
111.66 Кб
Скачать

Тема: «операції банків з цінними паперами»

ВСТУП

1.ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ЗДІЙСНЕННЯ БАНКАМИ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НА РИНКУ ЦІННИХ ПАПЕРІВ

2.АНАЛІЗ АКТИВНИХ ОПЕРАЦІЙ БАНКІВ З ЦІННИМИ ПАПЕРАМИ

3.ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ БАНКІВ НА ФОНДОВОМУ РИНКУ

ВИСНОВКИ

ЛІТЕРАТУРА

ДОДАТКИ

ВСТУП

В даний час одним з найбільш гнучких фінансових інструментів є використання цінних паперів. Цінні папери - неминучий атрибут всякого нормального товарного обороту. Будучи товаром, вони самі разом з тим здатні бути як засобом кредиту, так і засобом платежу, ефективно замінюючи в цій якості готівкові гроші.

Ринкова трансформація економіки України немислима без докорінної перебудови діючих та створення нових структур, функціонування яких було принципово неможливе в умовах командно-адміністративної системи господарювання. До таких структур відноситься і банківська система. Банківська система має вирішувати не тільки свої "внутрішні" проблеми, але й сприяти реформуванню економіки в цілому. Це стосується і діяльності комерційних банків на ринку цінних паперів. Ринок цінних паперів є багатоаспектною соціально-економічною системою, на основі якої функціонує ринкова економіка в цілому. Саме рух цінних паперів — показник економічної ситуації в країні. В Україні ринок цінних паперів перебуває на стадії розвитку, з кожним днем зростає ліквідність позабіржових фінансових посередників, торговців цінними паперами, інвестиційних фондів та компаній. Але зародження національного ринку цінних паперів відбувалось з активною участю саме комерційних банків, бурхливий розквіт яких припав на 1990-1992 роки. Банки першими розпочали емісію власних акцій, а також роботу з державними цінними паперами колишнього СРСР і України. І досі банки залишаються найактивнішими учасниками ринку цінних паперів. Тема даної роботи «Операції банків с цінними паперами» є досить актуальною. Тому що сьогодні Україна має унікальну можливість не повторювати еволюційний шлях спроб і помилок інших країн, а відначально, враховуючи свою специфіку створювати ринок цінних паперів за вищими світовими стандартами.

Метою даної роботи є розробка і обґрунтування пропозицій, рекомендацій щодо вдосконалення організації діяльності комерційних банків, як суб'єктів ринку цінних паперів; сформулювати основні засади процесу формування національного ринку цінних паперів і місце комерційних банків в ньому.

Об'єктом дослідження є банківська система України, комерційні банки.

Предметом дослідження є теоретичні і практичні питання організації діяльності комерційних банків України на фондовому ринку, виконання основних економічних функцій і завдань.

Теоретичною та методологічною основою дослідження були використані Закони України, нормативні та інструктивні матеріали НБУ.

Дослідження проводились з використанням методів структурного, факторного і порівняльного аналізу із застосуванням порівняння, групуванню інших основних засобів і прийомів економічного аналізу, а також графічного та інших методів наукового пізнання економічних явищ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]