Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Устав Единый Крым.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.02.2015
Размер:
103.94 Кб
Скачать

5. Кошти та майно організації

5.1. Організація може мати у власності кошти та інше майно, необхідне для здійснення її статутної діяльності.

5.2. Організація володіє, користується та розпоряджається належним їй майном відповідно до цього Статуту та законодавства України, без мети отримання прибутку.

5.3. Організація має право одержувати майно від своїх членів у користування на безоплатній основі. Передача майна здійснюється у встановленому законом порядку, без мети отримання прибутку.

5.4. Організація набуває права власності на кошти та інше майно, передане її членами або державою, яке отримано від пожертвувань громадян, підприємств, установ та організацій, а також на майно, придбане за рахунок власних коштів.

5.5. Право власності Організації реалізує її вищий орган управління - Загальні збори Організації.

5.6. Організація має право власності на всі кошти, у т.ч. в іноземній валюті, і майно, у т.ч. рухоме та нерухоме, отримане та придбане нею у встановленому законом порядку.

5.7. Організація веде бухгалтерський і статистичний облік та звітність у встановленому законом порядку.

5.8. Джерелами коштів та майна Організації (згідно із ст. 157 Податкового кодексу України) є:

5.8.1. Кошти або майно, які надходять безоплатно або у вигляді безповоротної фінансової допомоги чи добровільних пожертвувань.

5.8.2. Кошти або майно, які надходять від ведення основної діяльності, з урахуванням положень пункту 157.13 Податкового кодексу України.

5.8.3. Дотації або субсидії, отримані із державного або місцевого бюджетів, державних цільових фондів або в межах технічної чи благодійної, у тому числі гуманітарної, допомоги, крім дотацій на регулювання цін на платні послуги, які надаються Організацією або через неї їх одержувачам згідно із законодавством з метою зниження рівня таких цін.

6. Порядок внесення змін та доповнень до статуту організації

6.1. Зміни до Статуту вносяться за рішенням Загальних зборів Організації, прийнятим шляхом відкритого голосування.

6.2. Рішення про затвердження змін, внесених до Статуту Організації на засіданні загальних зборів Організації, вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менше 3/4 від загальної кількості членів Організації.

6.3. До внесення відповідних змін до Статуту Організація у своїй діяльності керується чинним законодавством України.

6.4. Зміни до Статуту Організації підлягають обов'язковій реєстрації.

7. Конфіденційна інформація організації

7.1. Конфіденційною інформацією Організації є відомості, розголошення або передача яких може завдати шкоди інтересам Організації.

7.2. Склад і обсяг відомостей, що становлять конфіденційну інформацію Організації, порядок їх захисту визначається Головою Правління (накази, інструкції, положення тощо), за винятком відомостей, що містяться у ЗУ «Про громадські об'єднання»,).

7.3. Відомості, які не можуть складати конфіденційну інформацію, визначаються законодавством України.

7.4. Розголошення конфіденційної інформації може здійснюватись за попередньою письмовою згодою з Головою Правління.

7.5. Шкода та збитки, завдані Організації у зв’язку з розголошенням конфіденційної інформації, підлягають відшкодуванню винними особами.