Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Устав Единый Крым.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.02.2015
Размер:
103.94 Кб
Скачать

4. Порядок утворення та діяльності керівних, контрольно-ревізійних органів та їх повноваження

4.1. Органами управління Організації є:

4.1.1. Загальні збори Організації.

4.1.2. Правління Організації (Правління).

4.1.3. Контрольно-ревізійний орган.

Загальні збори Організації

4.2. Вищим органом управління Організації є Загальні збори Організації.

4.3. Управлінські функції з керівництва діяльністю Організації здійснюють Загальні збори Організації. Загальні збори Організації здійснюють керівництво Організацією шляхом прийняття рішень з питань, які належать до їх виключної компетенції. Загальні збори Організації вважаються повноважними, якщо на них присутні не менше 2/3 від загального числа членів Організації. Голова Правління є одночасно Головою Загальних зборів Організації. Секретаря зборів обирають Загальні збори Організації із складу членів Організації. Дані особи відповідають за зміст протоколів Загальних зборів Організації. Голова Загальних зборів Організації організує ведення протоколу Загальних зборів Організації. Протокол Загальних зборів Організації підписується Головою та секретарем Загальних зборів Організації.

4.4. До виключної компетенції Загальних зборів Організації належить вирішення таких питань:

4.4.1. Затвердження Статуту Організації, його нової редакції, змін і доповнень до нього, визначення основних напрямків діяльності Організації, затвердження планів і договорів.

4.4.2. Затвердження порядку та розмірів сплати внесків.

4.4.3. Розгляд і затвердження перспективного та річного планів діяльності, а також звітів про їх виконання.

4.4.4. Обрання Правління (у тому числі встановлення складу та терміну, на який воно обирається) та його Голови.

4.4.5. Прийняття рішень про реєстрацію емблеми, символіки, атрибутики Організації. Затвердження зразків символіки та атрибутики, Положення про символіку, опису, зображення.

4.4.6. Ухвалення рішення про припинення діяльності Організації, затвердження ліквідаційного балансу.

4.4.7. Ухвалення рішення про створення та припинення діяльності госпрозрахункових підприємств, установ, організацій (зі статусом юридичної особи), затвердження їх статутів (змін до статутів, статутів нової редакції) у встановленому законодавством України порядку.

4.4.8. Затвердження результатів статутної діяльності, аудиторських висновків, формування та розподіл фондів.

4.4.9. Прийняття, відповідно до законодавства України, рішень про притягнення до відповідальності Голови Правління, працівників апарату Організації, а також керівників госпрозрахункових підприємств, організацій, установ, створених Організацією для виконання статутних завдань.

4.4.10. Затвердження відповідно до чинного законодавства України системи оплати праці та організаційної структури апарату Організації, а також нормативних документів, які визначають його діяльність і компетенцію.

4.4.11. Ухвалення рішення про порядок утворення, організацію та діяльність керівних органів, а також апарату Організації.

4.4.12. Затвердження правил внутрішнього трудового розпорядку та інших нормативних документів для працівників апарату Організації

4.4.13. Прийняття рішень про придбання об'єктів нерухомості та корпоративних прав.

4.4.14. Затвердження бюджетів Організації, змін та доповнень до них, заслуховування звітів про їхнє виконання.

4.4.15. Ухвалення рішення щодо розпорядження майном Організації, використання коштів Організації в порядку, встановленому законодавством України, без мети отримання прибутку.

4.4.16. Затвердження рішень Правління щодо виходу, виключення із складу членів Організації та прийняття нових членів Організації.

4.4.17. Загальні збори мають право приймати рішення, оскаржувати рішення, дії, бездіяльність керівних органів Організації та розглядати скарги.

4.4.18. Загальні збори вирішують порядок створення, діяльності відокремлених підрозділів Організації .

4.5. Загальні збори Організації мають право приймати рішення з усіх питань діяльності Організації, у тому числі і тих, що передані Загальними зборами Організації до її компетенції.

4.6. Загальні збори Організації проводяться не рідше одного разу на рік. Чергові Загальні збори Організації скликаються Правлінням.

4.7. Позачергові Загальні збори Організації скликаються за рішенням Правління, Ревізора та на вимогу не менш ніж 10% членів Організації. Позачергові Загальні збори Організації розглядають питання, викладені у рішенні (Правління, Ревізора), або на вимогу не менш ніж 10 % членів Організації про їх скликання у 10-денний термін від дня подачі Правлінню такого рішення або вимоги.

У випадку, якщо на вимогу не менш ніж 10% членів Організації Правління не скликало позачергових Загальних зборів Організації, їх ініціатори самостійно скликають позачергові Загальні збори Організації у встановленому порядку у 10-денний термін з дня висунення Правлінню такої вимоги.

4.8. Загальні збори Організації приймають свої рішення простою більшістю голосів від загальної кількості присутніх членів Організації, за винятком питань, що вказані у пункті 4.9. цього Статуту.

4.9. З питань внесення змін та доповнень до Статуту, припинення діяльності Організації, щодо розпорядження майном Організації, без мети отримання прибутку, а також питань визначення основних напрямків діяльності Організації та затвердження її планів і звітів про їхнє виконання, виключення Члена із Організації - рішення Загальних зборів Організації приймаються у випадку, якщо за них проголосувало не менш ¾ від загальної кількості членів Організації.

Правління

4.10. Постійно діючим виконавчим органом Організації є Правління.

4.11. Правління та Голову Правління обирають Загальні збори Організації. Склад членів Правління, а також термін, на який обирається Правління та Голова Правління, визначають Загальні збори Організації. За рішенням Загальних зборів Організації склад Правління та термін, на який воно обирається, можуть бути змінені.

4.12. До компетенції Правління належить:

4.12.1. Визначення необхідності, місця, строків проведення та порядку денного Загальних зборів Організації, прийняття рішення про їх скликання (чергових, позачергових).

4.12.2. Визначення, відповідно до законодавства України, загального порядку формування та використання фондів Організації, джерел надходження коштів.

4.12.3. Розробка пропозицій про внесення змін до Статуту Організації.

4.12.4. Підготовка проектів річних і перспективних планів роботи Організації.

4.12.5. Прийняття рішень щодо виходу, виключення із складу членів Організації та прийняття нових членів Організації із подальшим затвердженням Загальними зборами Організації.

4.12.6. Розробка цільових програм роботи Організації.

4.12.7. Організація виконання рішень Загальних зборів Організації.

4.12.8. Затвердження зразків: печатки, штампів, бланків, інших реквізитів, посвідчень Організації.

4.12.9. Здійснення оперативного керівництва Статутною діяльністю Організації та створених нею підприємств.

4.10. Правління очолює Голова Правління.

4.11. Правління вважається правочинним при наявності 2/3 його членів.

4.12. Рішення Правління приймаються більшістю голосів від загальної кількості присутніх членів.

4.13. Правління проводить свої засідання за необхідністю, але не рідше одного разу на квартал.

4.14. Рішення Правління можуть бути оскаржені на Загальних зборах Організації.

4.15. Рішення Правління оформлюються відповідним протоколом.

Голова Правління

4.16. Голова Правління очолює Організацію та керує поточною діяльністю Організації між засіданнями Загальних зборів Організації. Голова Правління обирається Загальними зборами Організації.

4.17. Без довіреності діє від імені Організації, представляє та захищає її інтереси у всіх відносинах з державними органами, громадськими організаціями, підприємствами, підприємцями та установами, а також міжнародними організаціями, іноземними підприємствами та громадянами, без мети отримання прибутку.

4.17.1. Щорічно або на вимогу більшості членів Організації, звітує перед Загальними зборами Організації про проведену роботу.

4.17.2. Вносить на затвердження Загальним зборам Організації цільові програми роботи Організації.

4.17.3. Розподіляє обов'язки між членами Правління.

4.17.4. Організує ведення поточного діловодства, бухгалтерського обліку та звітності.

4.17.5. Укладає та підписує від імені Організації, без мети одержання прибутку, договори, контракти, угоди, затверджує внутрішні документи Організації.

4.17.6. Видає довіреності відповідно до законодавства України.

4.17.7. Відкриває та закриває поточні та інші рахунки в установах банків, підписує документи Організації.

4.17.8. Має право першого підпису фінансових та інших документів Організації.

4.17.9. Має виключне право розглядати та вирішувати, відповідно до законодавства України, будь-які питання, що мають важливе значення для забезпечення життєдіяльності Організації, крім віднесених до виняткової компетенції Загальних зборів Організації і Правління.

4.17.10. Визначає склад, обсяг та порядок захисту відомостей, що становлять конфіденційну інформацію Організації.

4.17.11. У разі відсутності Голови Правління його функції виконує уповноважена особа.

Ревізор

4.18. Контрольно-ревізійним органом Організації є Ревізор, якого обирають Загальні збори Організації, та який підзвітний Загальним зборам Організації. Термін, на який обирається Ревізор, визначають Загальні збори Організації.

4.18.1. Ревізор:

4.18.2. Контролює Статутну діяльність, надходження та використання коштів і майна Організації, без мети отримання прибутку.

4.18.3. Проводить перевірки Статутної діяльності Організації та інформує про них Правління та Загальні збори Організації.

4.18.4. Перевіряє надані Правлінням звіти та фінансову документацію, а також інші документи Організації, складає по них висновки.

4.18.5. Перевіряє організацію діловодства та звітності Організації.

4.18.6. Ревізор не може бути одночасно членом Правління.

4.18.7. Ревізор може брати участь у всіх без виключення засіданнях Правління із правом дорадчого голосу.

4.18.8. Перевірки Ревізором проводяться за необхідністю, але не рідше одного разу на півроку, та оформляються відповідними актами.

4.18.9. Рішення Ревізора можуть бути оскаржені на Загальних зборах Організації.

4.18.10. Рішення Ревізора оформляються відповідним документом (акт, рішення, висновок тощо).