Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практична 4.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.11.2022
Размер:
29 Кб
Скачать

5. Що робити, якщо не маєш всіх потрібних для обраної професії особистих якостей?

Перш за все, потрібно заздалегідь думати на питанням: «Чи мою я здібності до обраної професії?». І приймати обдумане рішення. Але якщо вже так сталося, що ти вибрав якусь професію, але в процесі зрозумів, що не маєш потрібних професійних якостей, то не потрібно опускати руки. Треба добре подумати чи подобається тобі ця професія. І якщо твоя відповідь – «Так», тоді треба починати щось робити. Потрібно прикладати максимально зусиль, щоб набути саме тих навиків яких тобі не вистачає.

6. Чи сприяє книга вибору професії? Герої яких книг – твої сучасники, мали вплив на твій вибір?

Безумовно, для людей які читають книги то на їх вибір дуже впливає книга. Але в сучасному світі підлітки не дуже люблять читати книги, тому на вибір професії впливає усе, що завгодно, але не книги. На мій вибір книги не мали ніякого впливу, тому що я люблю читати більш фантастичні і драматичні книги. Але деякі люди дуже захоплюються прочитаною книгою настільки сильно, що вирішують все своє життя пов’язати саме з тою професією, що описана в книзі. Не можна сказати добре це, чи погано. Але таке існує і треба прийняти рішення цих людей.

7. Що означає правильний вибір професії?

Кожен із нас особливий. У кожного є свій дар, тобто те, чого не має більше ніхто. І не намагайтеся, а копій не знайдете, є тільки люди-оригінали зі своїми «плюсами» та «мінусами».

Існує думка, що для кожної людини є своє місце на землі, кожна людина має своє покликання. Та, на жаль, це усвідомлює далеко не кожен…

При виборі своєї майбутньої професії не варто спиратися на чиїсь рекомендації та поради, тим більше не потрібно підкорятися своїм батькам, які досить часто вирішують без вас самостійно, куди поступити після 11 класу. Варто замислитися, наскільки успішною буде ваша діяльність на роботі, якщо вона вам не до душі. Треба стати самостійною людиною, який здатний сам вибрати місце для свого навчання.

Часто чується фраза «як швидко летить час». Це насправді так. Судіть самі, адже зовсім недавно ви могли після виконання домашнього завдання сидіти за комп’ютером або йти грати у футбол з друзями у дворі. Роздуми на тему «куди поступати після 11 класу» виникають далеко до закінчення школи, але потім вони відкладаються. Часто школярі відтягують прийняття важливого у їхньому житті рішення, не розуміючи серйозності даного питання. «Ось ближче до випускного і буде видно, куди можна вступити після коледжу або школи» — дуже поширена думка.

Кожна людина хоча б раз в житті обирала собі професію. Щоб прийняти правильне рішення, необхідно враховувати ряд факторів - власні побажання, психологічні особливості та можливості не слід забувати й про потреби ринку праці. Усвідомлений вибір професії впливає на подальше життя, визначає успішність самореалізації, соціалізації, кар'єрного і професійного зростання.

8. Як ти уявляєш обрану професію в майбутньому?

Я сподіваюся, що моя професія зробить моє майбутнє райдужним і щасливим. Я сподіваюсь, що прийняв правильне рішення коли обрав саме професію економіста. Економіка - складна, багаторівнева наука, і всі її рівні взаємозалежні. Приватизація, розвиток підприємництва, конкуренція - це нові для України ритми економіки, що зародилися в процесі зміни суспільного ладу. Щодня засоби масової інформації приносять численні повідомлення про успіхи і невдачі бізнесменів, про падіння і зростання курсів акцій на біржах, прогнози економістів відносно майбутнього народного господарства.

Бути потрібним - це важливо. Дивлячись на нашу сьогоднішню економіку, кожен справжній патріот та громадянин хоче внести свій вклад у її розвиток.

Професія економіст мені цікава тим, що ця робота пов'язана з підрахунками. На факультеті економіки в університеті є багато математики - мого улюбленого предмету.

Той, хто хоче бути економістом, в першу чергу повинен любити і добре знати математику. Крім того, робота економіста вимагає акуратності і точності, а оскільки йому часто доводиться відстоювати інтереси підприємства, він повинен бути принциповим і чесним людиною. Щоб стати грамотним економістом, треба закінчити економічний ВНЗ. Там вивчають теоретичні основи економіки, статистику, основи фінансової і банківської діяльності. Крім того, економіст обов'язково повинен добре знати специфіку того підприємства, на якому йому належить працювати.

Основним плюсом професії економіста є те, що економісти були і залишаються найбільш популярними фахівцями на ринку праці. Також невід'ємним складовим є висока заробітна плата.

Економіст один із найзначніших фахівців для підприємства. Жодна підприємство неспроможна вести своєї діяльності без бізнес-плану. Саме цей співробітник задає вектор руху спільних зусиль всіх працівників. Потрібно правильно розставляти пріоритети і цілі, щоб забезпечити максимальну прибуток.

Особливістю цій професії у сприйнятті сучасних реаліях є те, що нині ринку праці надлишок економістів. Попит породив аж надто велике пропозицію, тому роботодавці вибирають не вчорашніх випускників, а фахівців із досвідом. Практика показує, в усіх випускники вільно орієнтуються у бухгалтерському і податковому обліку, йдеться про точності прогнозів узагалі можна говорити годі й говорити.

Так чи інакше, вищу освіту – відмінний фундамент до роботи на найрізноманітніших галузях бізнесу. Треба тільки дуже заздалегідь вибудувати кар'єрну ланцюжок.

Економісти працюють за кількома напрямами. Наприклад, економіст з праці розраховує розмір зарплати для представників кожної професії - від бухгалтера до шахтаря. Крім того, він знає, як оцінити результати праці працівників підприємства

Соседние файлы в предмете Введение в профессию