Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
конспект хоз право.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.05.2022
Размер:
50.1 Кб
Скачать

Правила застосування адм госп санкцій

1 адм госп сан застосовуються виключно до суб господарювання а не до їх посад осіб.

2 відпов до ч 1 ст 238 ГК а г санкції застосов виключно за порушення встановлених законодавчими актами правил здійснення госп діяльн. Виявлення порушень правил здійсн госп діяльн відбувається в результаті планових та позапланових перевірок які в свою чергу повинні проводитись з дотримання встановлених законодавчими актами правил. Планова перевірка відносно сг не частіше 1 разу на рік позапланова на підставі встановлених законодавчими актами.

3 відпов до ч 1 ст 238 аг санкції застосовуються уповноваженими органами дв або омс. Компетенцію конкретного держ органу повинно бути передбачено застосування той чи іншої госп свнкції

4 відп до ч 2 ст 238 ГК до суб госп можуть застосовувати лише ті санкції які встановлені законами україни(а не підзаконними актами). Таке ж правило в ч 2 ст 241 ГК.

5 до суб госп можна застосов лише ту адм госп сан яка передбач за даний вид порушень.

6 Відпов до ч 1 ст 239 застосув адм госп сан може проводитись тільки в передбаченому законом порядку

7 одночасне застосування за одне порушення декількох адм госп санкцій можливе лише в випадках прямо передбачених законом.

8 суб господар відпов до ч 1 ст 249 ГК може оскаржити в суд рішення б-я органу дв або омс стосовно застосування до нього алм госп санкцій. Оскарження таких рішень в порядку передбач КАСУ

9 відпов до ч 1 ст 250 ГК адм госп сан можуть б застосов протягом 6 міс з дня виявлення правопоруш але не пізніше ніж через 1 рік з дня його здійснення.

Відновлення платоспромодності боржника або вищнання його банкрутом

1. Пон банкрутства

2. Учасники банкрутства

3. Банкрутні процедури стадії провалження в справі про банкрутство

1 жовтня 2019 р кодекс з пит банкрутства. Мета прийняття кодексу відновити сплатоспроможність особи яка в наслідок фін криз або неуспішного проведення госп діяльн не може проводити розрах з кредиторами. Госп суд при розгляді справ про банкрутство здійснює дії намагається відновити платоспроможність за доп процедур санації чи реструктиризації. Крайня міра - ліквідаційна процедура, визнання банкрутом.

В укр до прийняття кодексу судова тяжба стосовно справ про банкрутство тривала до 3 років.

Цей порядок не застосовується до проваджень які були розпочаті до мом набрання чинності кодексу.

Кодекс склад з 4 книг

1 книга загальні положення і строки

друга діяльн арбітражних керуючих

Третя регул питання проц банкрутства юр осіб

Четверта процедуру банкрутства фіз осіб

Кодекс не застосовується до юр осіб казенних підприємств

Застосовується стосовно банківських установ з врахування зу про банки та банківську діяльність і зу про систему гарантування вкладів фіз осіб.

Емітенти іпотечних облігацій полож застосов з регулюванням зу про іпотечні облігації

Стосовно інститутів спільного інвестування полож кодексу застосов з урахуванням зу про інститути спільного інвестування

Банкрутство походить від лат слова «банкарота» зломана лавка. В різних прав системах застосов різне поняття терміну неплатоспроможність

Шишиневич вказував що це такий стан боржника який встановлено в судовому порядку який дає підстави встановити що в нього недостатньо коштів для щадоволення всіх вимог кредиторів і тому необхідно вводити конкурсний процес - порядок рівномірного розподілу майна боржника між всіма кредиторами.