Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

2_5260553416760889260

.pdf
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.07.2021
Размер:
98.62 Кб
Скачать

Äопомогà у вирішенні дàних зàвдàнь :

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012358907680

098-017-17-25 Âàйбер/ ÒÃ

Задача №1 (3б.)

Суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська 25 жовтня 2018 р. видав судовий наказ про стягнення з ТзОВ «Омега» заробітної плати в сумі 16700 грн. на користь Калугіна М.П. та судові витрати в сумі 137 грн. на користь держави. 25 листопада боржник подав в суд, який видав судовий наказ, заяву про йогоскасування, вказавши, що він не мав можливості своєчасно надіслати свої заперечення проти вимог заявника, оскільки не отримував повідомлень суду. Проаналізуйте ситуацію.

Який порядок скасування судового наказу? Чи є підстави для скасування судового наказу?

Чи підлягають апеляційному оскарженню ухвала про відмову у скасуванні судового наказу та ухвала про скасування судового наказу?

Задача №2 (3б.)

11 січня 2019 року відповідач Ветко Л.Б. звернувся до суду із заявою про перегляд заочного рішення, ухваленого Дніпровським районним судом м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області 15 червня 2018 року у цивільній справі за позовом Публічного акціонерного товариства Комерційний банк «ПриватБанк» до Ветко Л.Б. про стягнення заборгованості, яким з відповідача стягнуто на користь ПАТ КБ «ПриватБанк» заборгованість за кредитним договором б/н від 06 липня 2011 року в розмірі 27689,26 грн. та 1762 грн. сплаченого судового збору. Також відповідач просить поновити пропущений строк на подання заяви про перегляд заочного рішення, оскільки повне заочне рішення було отримано ним 28 грудня 2018 року після ознайомлення з матеріалами справи. Із матеріалів справи вбачається, що повне заочне рішення було отримано відповідачем 28 грудня 2018 року після ознайомлення з матеріалами справи (а.с. 57), а заява про перегляд заочного рішення подана відповідачем 11 січня 2019 року, тобто протягом 20 днів з дня вручення відповідачу повного заочного рішення, що дає підстави для поновлення пропущеного строку на подання заяви про перегляд заочного рішення.

В який термін може бути подано заяву про перегляд заочного рішення?

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд в якій термін?

Задача №3 (3б.)

У березні 2020 р. Бурко звернулася до суду з позовом до державного підприємства “Харківський метрополітен” (далі – ДП) про поновлення на роботі

Районний суд м. Харкова рішенням від 26 листопада 2020 р. у задоволенні позову про поновлення на роботі Бурка відмовив і зобов’язав управління ДП змінити дату її звільнення на 8 лютого 2020 р., внести в наказ про звільнення і в трудову книжку відповідні зміни та провести оплату листка непрацездатності.

Харківський апеляційний суд постановою від 19 лютого 2021 р. зазначене рішення суду скасував і ухвалив нове, яким поновив Б. на роботі з 3 лютого 2020 р. і зобов’язав стягнути з ДП на її користь 144 тис. 959 грн заробітної плати за час вимушеного прогулу.

За заявою відповідача було ухвалено додаткове рішення цього ж суду, яким зменшено розмір заробітної плати за час вимушеного прогулу з 144 тис. 959 грн до 98 тис. 922 грн.

Чи були підстави для ухвалення додаткового рішення? Визначте порядок ухвалення додаткового рішення.

Задача №4 (2 б.)

Рішенням районного суду м. Києва було задоволено повністю позов Іванової Ірини Михайлівни до Рахманінова Івана Микитовича про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням. Після набрання рішенням законної сили позивач звернулась до суду із письмовою заявою, у якій просить суд ухвалити додаткове рішення по вищезазначеній цивільній справі, яким зобов’язати районний відділ державної міграційної служби України у м. Києві зняти з реєстраційного обліку відповідача.

В обґрунтування потреби ухвалити додаткове рішення, заявниця посилається на те, що, районний відділ державної міграційної служби України у м. Києві після її звернення із вищевказаним рішенням суду відмовляє їй у знятті відповідача з реєстраційного обліку.

Яке рішення повинен ухвалити за результатами розгляду заяви Іванової І. М.? Що би Ви порекомендували заявниці?

Задача №5 (3б.)

До Дніпровського районного суду м. Києва надійшла позовна заява Публічного акціонерного товариства Комерційний банк «ПРИВАТБАНК» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості. Відповідно до ч. 6 ст. 187 ЦПК України судом направлено запит щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) відповідача. Згідно із даними Відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ГУ ДМС України в м. Києві 16.12.2014 ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, знято з реєстрації за адресою: АДРЕСА_1, як померлого.

Яке рішення повинен прийняти суд у даному випадку?

Задача №6 (3б.)

Банк «Сонячний» звернувся до суду з позовом до Куницького Олександра Миколайовича про стягнення заборгованості за договором кредиту. В порядку, визначеному ч. 6 ст. 187 ЦПК України, суд отримав від органу реєстрації місця проживання особи підтвердження того, що відповідач дійсно зареєстрований за адресою, вказаною позивачем.

У перше судове засідання з розгляду справи відповідач не з’явився. Позивач наполягає на розгляді справи за відсутності відповідача, просить не затягувати судовий розгляд шляхом відкладення судового засідання.

Які дії, на ваш погляд, слід вчинити суду за таких обставин:

1)суд перевірив матеріали справи і встановив, що секретар направив судову повістку про виклик на адресу відповідача простим листом (без повідомлення):

2)судова повістка про виклик була надіслана на адресу відповідача рекомендованим листом (з повідомленням), але інформації про її вручення відповідачу в матеріалах справи немає (зворотне повідомлення ще не повернулося до суду):

3)судова повістка про виклик була надіслана на адресу відповідача рекомендованим листом (з повідомленням) і отримана відповідачем за тиждень до судового засідання, що підтверджується його підписом на зворотному повідомленні, яке міститься в матеріалах справи, але будь-яких заяв і клопотань до суду від відповідача не надійшло;

4)судова повістка про виклик була надіслана на адресу відповідача рекомендованим листом (з повідомленням), але повернулася назад до суду з відміткою поштового відділення про те, що відповідач не з’явився на пошту для одержання судової повістки за залишеним для нього повідомленням пошти («за закінченням терміну зберігання»).

Чи є необхідність у будь-якому із зазначених випадків здійснювати виклик через оголошення в пресі

Завдання №7 (3 б.)

Підготуйте заяву про видачу судового наказу.