Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичні рекомендації бакалаври-менеджмент-оновлено 11.02.19 (1).docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
27.05.2021
Размер:
109.46 Кб
Скачать

5.2. Загальні критерії оцінювання наукової роботи

Наукова робота має продемонструвати:

  • вміння автора логічно та аргументовано викладати матеріал, коректно використовувати статистичні та математичні методи для аналізу проблем;

  • опанування ним сучасних методів наукового дослідження, проведення експериментів, навичок робити власні узагальнення та висновки, працювати з літературою.

Критеріями оцінювання є:

  • зовнішнє оформлення;

  • змістовність і повнота розкриття теми;

  • логічність і предметність висновків;

  • знання відповідного теоретичного матеріалу та вміння використовувати його на практиці;

  • наявність достатньої кількості належно оформлених посилань на використані джерела;

  • достатньо повний список літератури з обраної проблеми (теми);

  • якість і повнота виступу випускника;

  • повнота відповідей на запитання членів ДЕК;

  • оцінка роботи керівником і рецензентами.

Оцінюючи наукову роботу, комісія враховує не лише якість самого наукового дослідження, його практичну значимість, вміння захистити сформульовані положення та висновки, а й відповідність оформлення встановленим вимогам. Також беруть до уваги результати наукової діяльності студента протягом навчання за умови, якщо студент є:

  • автором або співавтором статті у фаховому виданні за тематикою кваліфікаційної роботи;

  • призером міжнародних або всеукраїнських студентських олімпіад чи конкурсів наукових робіт за фаховим спрямуванням.

Оцінюється наукова робота за 100-бальною шкалою. Рішення щодо підсумкової оцінки приймається більшістю голосів членів ДЕК за результатами публічного захисту з урахуванням висновків наукового керівника та рецензента.

Переведення даних 100-бальної шкали оцінювання у оцінки за національною шкалою та шкалою єктс

Сума балів

Оцінка ЄКТС

Оцінка за національною шкалою

90-100

A

відмінно

82-89

B

добре

74-81

C

64-73

D

задовільно

60-63

E

35-59

FX

незадовільно

0-34

F

Робота, в якій розкрито тему, прореферовані використані джерела, здійснено аналіз певної інформаційної та (або) статистичної бази даних, сформульовано висновки без необхідного їх обґрунтування не може бути оцінена вище «задовільно».

Робота, в якій зроблено власну оцінку використаних джерел, самостійно проаналізовано підібраний матеріал, інформацію щодо підприємства, організації, на базі яких досліджувалася тема, зроблені висновки та сформульовані пропозиції, але вони не є достатньо аргументованими, може бути оцінена на «добре».

Робота, в якій зроблено власну оцінку різноманітних джерел, зроблені власні дослідження і на їх основі – аргументовані висновки та обґрунтовані пропозиції, може бути оцінена на «відмінно».

Результати захисту бакалаврських робіт оформляються протоколом засідання Державної екзаменаційної комісії, що ведеться секретарем ДЕК, і заносяться до журналу реєстрації виконаних робіт.Результати оголошуються публічно в день захисту після оформлення протоколу засідання ДЕК.

Студент, який не захистив у затверджений строк бакалаврську роботу, має право на повторну атестацію в наступний термін роботи ДЕК протягом трьох років після закінчення університету.

У випадку, коли захист бакалаврської роботи визнається незадовільним, ДЕК встановлює, чи може студент подавати на повторний захист ту саму роботу з доопрацюванням, чи він повинен підготувати бакалаврську роботу за новою темою.