Добавил:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
103
Добавлен:
31.01.2021
Размер:
1.74 Mб
Скачать

6.5 Канали пемвн

Канали витоку ІзОД за рахунок ПЕМВН утворюються:

електричними та магнітними полями, які виникають під час роботи ОТЗ і ДТЗС;

внаслідок взаємного впливу між ланцюгами, якими передається ІзОД;

внаслідок стікання (витоку) струмів інформативного сигналу в ланцюги заземлення;

внаслідок „паразитної“ генерації, що виникає в блоках ОТЗ і ДТЗС;

внаслідок впливу електричних, магнітних або акустичних полів небезпечного сигналу на ДТЗС.

Перехоплення ПЕМВН здійснюється шляхом приймання та аналізу електромагнітних випромінювань, які виникають під час роботи встановлених у приміщенні №*** ОТЗ і ДТЗС, а також наводив інформативних сигналів в лініях зв’язку, які виходять за межі КЗ.

Розповсюдження ПЕМВН на значні відстані обумовлює можливість застосування для ТР спеціальних стаціонарних або портативних радіоприймальних пристроїв в діапазоні частот від одиниць Гц до 1 ГГц, які здатні вести розвідку на відстані близько 100м.

Імовірними місцями розміщення та застосування засобів ТР є:

- місця прокладення дротових ліній міського зв’язку, що виходять за межі контрольованої території;

- приміщення 9-ті поверхового житлового будинку, що знаходиться на відстані 74м у західному напрямі по проспекту Чакряна (буд. №115);

- приміщення 9-ті поверхового житлового будинку, що знаходиться на відстані 90м у південно-західному напрямку по проспекту Чакряна (буд. №119);

- приміщення адміністрації ВАТ "Укртелеком", що знаходяться у північному напрямку у другий частині будівлі фірми "Альфа" по проспекту Чакряна (буд.58).

6.6 Канал вч-нав’язування.

Канал ВЧ-нав’язування – канал витоку ІзОД, що утворюється шляхом передавання (нав’язування) високочастотних коливань в лінію відкритого міського телефонного зв’язку, що виходить за межі контрольованої території.

Найбільш імовірними місцями розміщення і застосування засобів ТР є місця прокладення дротових ліній міського зв’язку, що виходять за межі контрольованої території.

    1. Візуально – оптичний канал.

Візуально – оптичний канал витоку IзОД утворюється за рахунок отримання технічними засобами розвідки, що встановлюються в зоні прямої видимості з вікна ОIД, видової інформації у вигляді зображень документальної IзОД в паперовому вигляді, а також обстановки на ОІД.

Отримання вказаної інформації може здійснюватися шляхом дистанційної зйомки та спостереження з використанням залежно від умов спостереження (відстані до ОІД, освітленості тощо) засобів оптико – електронної та візуально – оптичної ТР.

Враховуючи умови і особливості розташування приміщення №***, оснащеність вікон ОІД жалюзями, можливість ефективного застосування вказаних засобів ТР є малоймовірною.