Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом Конюх 2016.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
12.01.2021
Размер:
1.28 Mб
Скачать

1.1.4 Способи видачі металу з печі

Велике значення для роботи методичних печей має спосіб видачі металу з печі. Розрізняють торцеву і бічну видачі металу.

Для транспортування заготовок через піч з торцевої посадкою і видачею необхідний тільки штовхач, а компоновка таких печей між собою та зі станом проста. Видаються заготовки по похилому склизу або за допомогою приймача слябів.

Схему транспортування з торцевої і бічною видачею застосовують для заготовок шириною менше 120 - 150 мм, коли стає важко забезпечити строго поштучне їх виштовхування на рольганг видачі.

У печах з похилим подом [1] для заготовок товщиною менше 100 мм застосовують схему транспортування з бічної посадкою і видачею. У цьому випадку необхідно ущільнювати торець завантаження, так як форма робочого простору сприяє створенню в торці великого гідростатичного тиску і при торцевий посадці можливе сильне вибивання продуктів згоряння з печі.

При цих схемах вироби видаються з печі з допомогою виштовхувачів, а з печей станів нескінченної прокатки - за допомогою спеціального механізму.

При проштовхуванні що утворюється на металі окалина обсипається. Це призводить до підвищеного окислення і видалення вуглецю з металу, а також до необхідності періодично очищати падину, що є важкою ручною операцією. Звільнити піч від металу для чищення й ремонту подини можна тільки із застосуванням спеціальних пристроїв, так як не можна видати заготовку з печі, не посадивши туди нову. Крім того, за необхідності чищення подини доводиться обмежувати ширину печі. Довжина печі обмежена можливістю проштовхувати метал без взграблювання заготовок [1].

ВИСНОВКИ

Робота печі характеризується тепловою потужністю, тепловим навантаженням, температурним і тепловим режимами. По тепловому режиму піч працює за методичним режимом, температура в печі змінюється по довжині печі або в часі. За методом транспортування металу методичні печі відносяться до так званих прохідних печей. Найбільш важливими класифікаційними ознаками методичних печей є:

1) температурний режим печі (по довжині);

2) двосторонній або односторонній характер нагріву металу;

3) спосіб видачі металу з печі (бічна або торцева видача).

Застосування глісажних труб підвищує рівномірність нагріву металу (без подряпин і холодних плям) і створює передумови для збільшення ширини і довжини печі.

2Основна частина

2.1 Розрахунок до реконструкції

Режим роботи печі − двозонний температурний. Піч має зону методичного нагріву, зварювальну зону з двостороннім нагріванням і томильну зону з монолітним подом.

Продуктивність печі – G = 45 т/г.

Нагрівається матеріал - заготовки квадратного перетину довжиною l = 2,2м товщиною S = 0,25 м з вуглецевої сталі марки У12.

Параметри нагрівання металу:

- початкова температура – tн = 50оС.

- кінцева температура поверхні матеріалу – tпк = 1150оС.

- кінцевий перепад температур по перетину – Δtк = 60оС.

- Паливо - суміш природного і доменного газів з теплотою згоряння

- = 16,5 МДж/м3.

- Склад газів вказаний у вигляді таблиці 2.1.

Таблиця 2.1 − склад газоподібного палива

Газ

Склад газу, %

CO

СО2

CH4

C2H6

H2

N2

O2

Природний

0,0

0,7

93,4

0,5

0,0

5,2

0,2

Доменний

23,4

10,0

0,3

0,0

3,3

63,0

0,0

- Температура підігріву повітря в рекуператорі tв = 370оС.

- Температура газів на виході з печі tух = 700оС.