Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Звіт з лабораторної роботи

.docx
Скачиваний:
25
Добавлен:
07.02.2015
Размер:
420.29 Кб
Скачать

Звіт з лабораторної роботи №1

Студента (ки) 23 групи Фізико-матиматичного факультету

Гушана Олексія Івановича

Робота з обліковими записами користувачів і груп ОС Windows Server 2003. Встановлення правил доступу до об’єктів файлової системи NTFS

Мета роботи: формування вмінь створення й редагування облікових записів користувачів ОС Windows Server 2003. Навчитися змінювати власників і правила доступу до об’єктів файлової системи NTFS.

1. Створити обліковий запис користувача family. Заповнити поля опису облікового запису, ввівши до них відомості про себе, і встановити пароль для зазначеного облікового запису. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

Зробив свого користувача

За допомогою консоля

2. Задати таке значення параметру створеного облікового запису: - вимагати змінити пароль при наступному вході користувача в систему. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

Створив обліковий запис з параметрами «змінити пароль при наступному вході користувача в систему»

3. Визначити групу, до якої належить створений обліковий запис користувача. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

4. Зареєструватися в системі, використовуючи створений обліковий запис. Перевірити, чи відповідають повноваження облікового запису повноваженням групи, до якої він належить. Вказівка: можна спробувати встановити драйвер пристрою або програмне забезпечення. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

5. Змінити пароль створеного облікового запису, використовуючи комбінацію клавіш Ctrl+Alt+Delete.

6. Зареєструватися в системі, ввівши дані адміністратора. Додати створений обліковий запис до групи адміністраторів. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

7.Зареєструватися в системі, використовуючи створений обліковий запис. Перевірити, якій групі відповідають повноваження облікового запису. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

8. Створити обліковий запис користувача family 1. Встановити для нього пароль. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

9. Створити обліковий запис групи користувачів family. Додати до його складу обліковий запис користувача family1. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

10. Зареєструватися в системі, ввівши дані адміністратора. На системному диску створити каталог Family. Переглянути правила доступу до створеного каталогу. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

11. Вилучити всі правила доступу до каталогу family. Встановити правила повного доступу користувача family до каталогу family. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

12. Перевірити дію встановлених правил, послідовно зареєструвавшись під обліковими записами family і family l. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

13. Для каталогу family додати правила читання та виконання файлів, а також перегляду вмісту, які стосуються користувача familyl. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

14. Для каталогу family додати правила читання та виконання файлів, а також перегляду вмісту, які стосуються групи family. Правила, що стосуються облікового запису family l, вилучити. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

15. Перевірити дію встановлених правил, зареєструвавшись під обліковим записом familyl. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

16. Для каталогу family додати правила заборони запису, які стосуються облікового запису групи family. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

17. Перевірити дію встановлених правил, послідовно зареєструвавшись під обліковими записами family і family1. Заповнити таблицю

№з/п

Дія

Екранна копія

18. Для каталогу family вилучити правила заборони, які стосуються облікового запису групи family. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

19. Для каталогу family додати правило повного доступу, яке стосується облікового запису користувача familyl. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

20. Перевірити дію встановлених правил, послідовно зареєструвавшись під обліковим записом family1. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

21. Для каталогу family додати правило дозволу для зміни власника, яке стосується облікового запису користувача familyl. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

22. Перевірити дію встановлених правил, послідовно зареєструвавшись під обліковим записом family1. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

23. Встановити власником каталогу family користувача family1. Для каталогу family додати правило заборони повного доступу, яке стосується всіх облікових записів. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

24. Для каталогу family встановити правила повного доступу групи Адміністратори і правила доступу для читання і виконання для групи Користувачі. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

25. На системному диску створити каталог family1. Встановити правила доступу до family1, щоб користувач family1 міг переглядати його вміст та створювати каталоги. До підкаталогів папки family1 власникам надати повний доступ. Окрім власників до підкаталогів повний доступ надати користувачеві family. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

26. Перевірити дію встановлених правил, послідовно зареєструвавшись під обліковими записами family і family1. Заповнити таблицю.

№з/п

Дія

Екранна копія

Контрольні запитання

  1. До якої групи повинен належати обліковий запис користувача, щоб у нього були повноваження створювати інші облікові записи?

  2. Чи може обліковий запис належати до двох груп? Які повноваження він отримає в цьому разі?

  3. Як змінити або видалити правила, які помічені блідими прапорцями?

  4. Чи гарантовано користувач, для облікового запису якого встановлено режим повного доступу до файла, зможе скопіювати (знищити) файл?

  5. Чи можна користувачеві з групи Адміністратори гарантовано заборонити доступ до об’єкта файлової системи NTFS?