Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НММ_СЗ.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
04.08.2020
Размер:
416.77 Кб
Скачать

Начальні питання:

  1. Поняття, види та значення стадій адміністративного судочинства.

  2. Характеристика стадії порушення адміністративної справи.

  3. Підготовка адміністративної справи до судового розгляду: мета та процесуальні дії.

  4. Судовий розгляд справи як центральна стадія адміністративного судочинства:

  • підготовча частина судового розгляду

  • розгляд справи по суті

  • судові дебати

  • ухвалення та проголошення рішення по справі

Семінарське заняття №2: Факультативні стадії адміністративного судочинства.

Навчальна мета: надати визначення та факультативним стадіям адміністративного судочинства; охарактеризувати роль факультативних стадій адміністративного судочинства; з’ясувати підстави та строки звернення до суду апеляційної інстанції; встановити складові частини апеляційного перегляду судових рішень; охарактеризувати касаційний перегляд судових рішень як стадію адміністративного судочинства; встановити підстави та строки звернення до суду касаційної інстанції; з’ясувати порядок проходження справи в суді касаційної інстанції; визначити підстави для перегляду судових рішень за нововиявленими обставинами; охарактеризувати процесуальні особливості виконання судових рішень в адміністративному судочинстві.

Час проведення – 2 год.

Навчальні питання:

  1. Поняття, зміст і призначення факультативних стадій адміністративного судочинства.

  2. Підстави та порядок перегляду судових рішень адміністративних судів в суді апеляційної інстанції

  3. Особливості стадії касаційного перегляду судових рішень адміністративних судів

  4. Підстави перегляду судових рішень за нововиявленими обставинами

  5. Особливості виконання судових рішень в адміністративному судочинстві.

Контрольні питання:

  1. Розкрийте зміст стадії порушення адміністративної справи

  2. Визначте процесуальну мету стадії підготовки справи до судового розгляду. Назвіть процесуальні дії, спрямовані на досягнення такої мети.

  3. Назвіть підстави та порядок перегляду судових рішень адміністративних судів в судах апеляційної та касаційної інстанції.

  4. Назвіть підстави перегляду судових рішень за нововиявленими обставинами

Письмове завдання:

  1. Випишіть у зошит для семінарських занять статті Кодексу адміністративного судочинства України, які регламентують етапи стадії судового розгляду справи (підготовча частина; розгляд справи по суті; судові дебати; ухвалення й проголошення судового рішення у справі). Проаналізуйте їх зміст та значення.

  2. Визначте послідовність реалізації процесуальних дій основними учасниками адміністративного процесу під час розгляду справи по суті. Випишіть окремо диспозитивні процесуальні права і змагальні процесуальні права, які притаманні позивачу та відповідачу на стадії судового розгляду справи.

  3. Визначте, які із перерахованих підстав виключають розгляд справи у суді до їх усунення: 1) позовну заяву подано особою, яка немає адміністративної процесуальної дієздатності; 2) надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви; 3) звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення; 4) позивач відмовився від адміністративного позову; 5) необхідність призначення або заміни законного представника сторони; 6) провадження в адміністративній справі було відкрито за позовною заявою, яка не відповідає вимогам ст.. 106 Кодексу адміністративного судочинства України, і позивач не усунув ці недоліки у строк, встановлений судом.